Nadýchaný perník fotorecept
Určite sa vám už stalo, že sa ohlásila návšteva a vy im nemáte čo ponúknuť. Poďte si so mnou pripraviť tento rýchly a lahodný Zobraziť celý popisUrčite sa vám už stalo, že sa ohlásila návšteva a vy im nemáte čo ponúknuť. Poďte si so mnou pripraviť tento rýchly a lahodný perník.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Recept je veľmi jednoduchý. Zmiešate všetky suroviny na cesto a vylejete na vopred vymastený a múkou vysypaný plech. Fantázii sa medze nekladú, preto môžete pridať do cesta hrozienka, orechy... Pečieme na 170 stupňov približne 20 minút.
- 2
Na upečený perník natrieme lekvár, ja používam poctivý slivkový. Keďže je kyslastý, dodá koláču vyváženú chuť.
- 3
Na vrch si pripravíme ganache zo smotany a čokolády v pomere 1:1 a to tak, že čokoládu nakrájame na malé kúsky a zalejeme skoro vriacou smotanou. Množstvo závisí od veľkosti plechu.
- 4
Ak by ste si urobili veľa polevy, môžete ju dať do chladničky stuhnúť a potom vyšľahať ručným mixérom a máte plnku na zdobenie.
- 5
Hotový koláč stačí dať na pár minút do chladničky a môžete ho hneď servírovať.
- 2
Diskusia k receptu