Perníkový koláč
Perníkový koláč

Nadýchaný perník fotorecept

sifferka - bez fotkysifferka, včera 21:18
Nadýchaný perník (fotorecept)
Foto: sifferka

Určite sa vám už stalo, že sa ohlásila návšteva a vy im nemáte čo ponúknuť. Poďte si so mnou pripraviť tento rýchly a lahodný Zobraziť celý popisUrčite sa vám už stalo, že sa ohlásila návšteva a vy im nemáte čo ponúknuť. Poďte si so mnou pripraviť tento rýchly a lahodný perník.

24
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
40 dkg
20 dkg
2 ks
1 dl
3 dl
1 ČL
1 ČL
3 PL (džem)
3 PL
Na potretie:
Poleva:




Postup

  1. 1

    Recept je veľmi jednoduchý. Zmiešate všetky suroviny na cesto a vylejete na vopred vymastený a múkou vysypaný plech. Fantázii sa medze nekladú, preto môžete pridať do cesta hrozienka, orechy... Pečieme na 170 stupňov približne 20 minút.

  2. 2

    Na upečený perník natrieme lekvár, ja používam poctivý slivkový. Keďže je kyslastý, dodá koláču vyváženú chuť.

    Nadýchaný perník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na vrch si pripravíme ganache zo smotany a čokolády v pomere 1:1 a to tak, že čokoládu nakrájame na malé kúsky a zalejeme skoro vriacou smotanou. Množstvo závisí od veľkosti plechu.

    Nadýchaný perník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ak by ste si urobili veľa polevy, môžete ju dať do chladničky stuhnúť a potom vyšľahať ručným mixérom a máte plnku na zdobenie.

    Nadýchaný perník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotový koláč stačí dať na pár minút do chladničky a môžete ho hneď servírovať.

    Nadýchaný perník (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu