Recepty, kde je klobása
Koložvárska kapusta
Cibuľu nakrájame na
jemno a orestujeme na masti do zlatista. Pridáme nasekaný
cesnak a mleté mäso. Mäso...
Prekladanec
Netradičné spracovanie tradičného jedla z Pohorelej nám v tomto videu predstaví rodák z obce Pohorelá Andrej Syč,...
Vianočná kapustnica so zemiakmi
Kapustnica je základ slovenskej kuchyne
a táto je naozaj výborna.
Francúzske zemiaky
Francúzske zemiaky robím buď takto, alebo zo surových zemiakov, vtedy robím inú zálievku. Dávam...
Fazuľová polievka na kyslo
Väčšinou robím takýmto spôsobom šošovicu, no aj fazuľa takto pripravená je skvelá. Podávala som s...
Klobásová polievka à la Szoky
Nechali sme sa inšpirovať maďarskou
kuchyňou a je výborná, ochutnajte.
Klobáska v pikantnej korenistej omáčke
Veľmi dobrý a chutný recept. Koho omrzí klobása s horčicou alebo chrenom, nech určite vyskúša....
Obyčajná kyslá fazuľová polievka
Milovala som kyslé polievky a hlavne tú od starkej. A toto je tá moja, ktorú...
Gemerské guľky trochu inak
Tieto gemerské guľky sú
ľahko stráviteľné a
chuťovo výrazne a to
preto, lebo si mäsové
výrobky...
Chrumkavá gazdovská pizza z droždia/lievito madre
Výborná chuťovka, z cesto sa hodí aj na prípravu pizza štanglí. Z tohto množstva cesta...
Slané pečivo plněné masovou směsí
Náplň: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, klobásu a papriku. Osolíme a opepříme...
Plnené šatôčky s kyslou kapustou a klobásou
Cesto: Vo vlažnom mlieku s cukrom rozdrobíme droždie a necháme
postáť. Medzitým zmiešame vo väčšej nádobe múku,...
Hodolanská omáčka
Při mé nedávné návštěvě Olomouce kde jsem vyrostla, se mi vybavily vzpomínky na dětství a také na jídlo, které nám vařila
maminka s babičkou....
Slané palačinky plněné masem
Do mísy vlijeme mléko, přidáme sůl a pepř, vajíčko, olej. Metlou promícháme a...
Zemiaková polievka s klobásou a kyslou kapustou
Očistené zemiaky nakrájame na kocky, hodíme do zeleninového vývaru, pridáme bobkový list a varíme takmer...
Panvica na spôsob „jambalaya“
Jednoduchá a rýchla príprava, málo riadu, využitie kvalitných, no na pohľad nie tých najkrajších
zvyškov....
Koložvárska kapusta
Kapustu premyjeme ak je treba a udusíme do mäkka. V druhom hrnci udusíme na oleji a...
Živánska na grile
Klobásu a zemiaky nakrájame na kolieska, slaninu na menšie kocky, cibuľu na plátky.
Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska
Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...
Griki - národné jedlo Lotyšska
Pred sto rokmi bolo Rusko svetovým lídrom v produkcii pohánky a Lotyši si ju dokonca
adoptovali do svojho...
Veľkonočná spišská švencelina
Je to pochutina z jedál, ktoré sa svätia na Veľkú noc v košíkoch pred kostolom:
šunka,...
Hustá šošovicová polievka
Strukoviny sú veľmi zdravé, obsahujú množstvo bielkovín,
vlákniny a ďalších zdraviu prospešných látok. Preto...
Chrumkavé kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch
Super jednoduché! Suroviny si pripravíte za pár minút,
uložíte do zapekacej misy a môžete piecť.....
Pita placka s klobáskou a so syrom
V miske zmiešame biely
jogurt, vodu, droždie, cukor,
soľ, vajíčko a olej. Postupne...
Bryndzové halušky - pravé stredoslovenské
Speváčka z folklórnej skupiny Družina Dana Kurtíková uvarí v našom štúdiu pravé
stredoslovenské bryndzové halušky.
Slovenská kapustnica
Sušené huby namočíme do vody. Údené rebrá nasekáme na menšie časti, dáme do väčšieho hrnca...
Plnené morčacie prsia so slimákovou klobásou
Z morčacieho mäsa je dnešný nedeľný obed. Na plnku som použila vajcovú omeletku a domácu slimákovú...
Koložvárska kapusta
Cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme na masti do zlatista. Pridáme nasekaný cesnak a mleté mäso. Mäso...
Prekladanec
Netradičné spracovanie tradičného jedla z Pohorelej nám v tomto videu predstaví rodák z obce Pohorelá Andrej Syč,...
Vianočná kapustnica so zemiakmi
Kapustnica je základ slovenskej kuchyne a táto je naozaj výborna.
Francúzske zemiaky
Francúzske zemiaky robím buď takto, alebo zo surových zemiakov, vtedy robím inú zálievku. Dávam...
Fazuľová polievka na kyslo
Väčšinou robím takýmto spôsobom šošovicu, no aj fazuľa takto pripravená je skvelá. Podávala som s...
Klobásová polievka à la Szoky
Nechali sme sa inšpirovať maďarskou kuchyňou a je výborná, ochutnajte.
Klobáska v pikantnej korenistej omáčke
Veľmi dobrý a chutný recept. Koho omrzí klobása s horčicou alebo chrenom, nech určite vyskúša....
Obyčajná kyslá fazuľová polievka
Milovala som kyslé polievky a hlavne tú od starkej. A toto je tá moja, ktorú...
Gemerské guľky trochu inak
Tieto gemerské guľky sú ľahko stráviteľné a chuťovo výrazne a to preto, lebo si mäsové výrobky...
Chrumkavá gazdovská pizza z droždia/lievito madre
Výborná chuťovka, z cesto sa hodí aj na prípravu pizza štanglí. Z tohto množstva cesta...
Slané pečivo plněné masovou směsí
Náplň: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, klobásu a papriku. Osolíme a opepříme...
Plnené šatôčky s kyslou kapustou a klobásou
Cesto: Vo vlažnom mlieku s cukrom rozdrobíme droždie a necháme postáť. Medzitým zmiešame vo väčšej nádobe múku,...
Hodolanská omáčka
Při mé nedávné návštěvě Olomouce kde jsem vyrostla, se mi vybavily vzpomínky na dětství a také na jídlo, které nám vařila maminka s babičkou....
Slané palačinky plněné masem
Do mísy vlijeme mléko, přidáme sůl a pepř, vajíčko, olej. Metlou promícháme a...
Zemiaková polievka s klobásou a kyslou kapustou
Očistené zemiaky nakrájame na kocky, hodíme do zeleninového vývaru, pridáme bobkový list a varíme takmer...
Panvica na spôsob „jambalaya“
Jednoduchá a rýchla príprava, málo riadu, využitie kvalitných, no na pohľad nie tých najkrajších zvyškov....
Koložvárska kapusta
Kapustu premyjeme ak je treba a udusíme do mäkka. V druhom hrnci udusíme na oleji a...
Živánska na grile
Klobásu a zemiaky nakrájame na kolieska, slaninu na menšie kocky, cibuľu na plátky.
Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska
Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...
Griki - národné jedlo Lotyšska
Pred sto rokmi bolo Rusko svetovým lídrom v produkcii pohánky a Lotyši si ju dokonca adoptovali do svojho...
Veľkonočná spišská švencelina
Je to pochutina z jedál, ktoré sa svätia na Veľkú noc v košíkoch pred kostolom: šunka,...
Hustá šošovicová polievka
Strukoviny sú veľmi zdravé, obsahujú množstvo bielkovín, vlákniny a ďalších zdraviu prospešných látok. Preto...
Chrumkavé kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch
Super jednoduché! Suroviny si pripravíte za pár minút, uložíte do zapekacej misy a môžete piecť.....
Pita placka s klobáskou a so syrom
V miske zmiešame biely jogurt, vodu, droždie, cukor, soľ, vajíčko a olej. Postupne...
Bryndzové halušky - pravé stredoslovenské
Speváčka z folklórnej skupiny Družina Dana Kurtíková uvarí v našom štúdiu pravé stredoslovenské bryndzové halušky.
Slovenská kapustnica
Sušené huby namočíme do vody. Údené rebrá nasekáme na menšie časti, dáme do väčšieho hrnca...
Plnené morčacie prsia so slimákovou klobásou
Z morčacieho mäsa je dnešný nedeľný obed. Na plnku som použila vajcovú omeletku a domácu slimákovú...