Bravčové špízy
Bravčové špízy

Bravčové špízy ako ich robím ja

saymona - fotkasaymona, 2. mája 2021
Bravčové špízy ako ich robím ja
Foto: Saymona

Trošku babračka s napichovaním, ale je to dobrota.

Suroviny

500 g
2-3 ks
1/2 ks
2 ks
6 plátkov
4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Mäso (ja som mala bôčik), slaninu a papriku narežeme na kocky. Zemiaky a klobásu nakrájame na kolieska. Mäso okoreníme, osolíme popaprikujeme a pridáme mletú rascu. Cibuľu a pór nakrájame na kolieska a rozložíme do pekáča ako postieľku na špízy, keďže pečenú cibuľu až tak neobľujeme.

  2. 2

    Na kovové ihlice napicháme striedavo mäso, zemiaky, slaninu, klobásu a papriku. Položíme na cibuľu s pórom. Všetko zľahka osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou, ligurčekom a rozmarínom. Zalejeme trochou vody alebo vývarom a zakryjeme.

  3. 3

    A pečieme tak zhruba 40 minút zakryté. Po 40 minútach odkryjeme, špízy troška pootočíme a dopečieme do zlatista.

  4. 4

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

zizazi
Tvoj recept sa mi páči. Ja robievam tak, že každý špíz zvlášť zabalím do alobalu. Vyskúšam, tento tvoj, je menej pracný. Ďakujem
evanaaa
Aj ja som skúšala špízy na paličke, neskôr v alobale a teraz robím už len na plechu, kde si zmiešam dokopy všetky suroviny, posypem koreninami, prípadne pridám horčicu, kečup, ap. dobre všetko premiešam rukou, prikryjem alobalom ale ten neodokrývam, inak by sa vyparila všetka tá dobrá šťava, ktorá to najviac ochutí. Prvý raz som ku koncu odokryla, ale bolo to suché, už to nebolo ono. Ale tvoje tiež chutne vypadajú, @saymona , aj keď na paličke.
saymona
@zizazi
Ďakujem aj ja som si prešla pár variácií samoststne všetko na plechu atď.
Ale takto mi to vyhovuje ta cibula s pórom to pekne ochuti a potom ju nemusíme loviť .:D
Evanaaa
Ja ich zvyknem otáčať pre istotu aby mi nevyschli a ta cibula s pórom a slaninka to istí:D
A dneska som ich podávala s Ajvarovim dipom ;3
afataga
Vyborne, ale kedze som leniva, robim na plechu tak, ze vsetko pomiesam dokopy a dusim v rure zakryte.
No a u mna jasna vec aj s chilli :-), rozmarin nedavam.