Foto: bugout
Cibuľa, zemiaky, klobása... A máme rýchle jedlo. Keďže ide o poľský recept, resp. varil ho poľský kuchár, odporúčam klobásu poľského typu. Najbližšie sa Zobraziť celý popisCibuľa, zemiaky, klobása... A máme rýchle jedlo. Keďže ide o poľský recept, resp. varil ho poľský kuchár, odporúčam klobásu poľského typu. Najbližšie sa poľským klobásam podobá sliezska klobása z Lidlu. Ak máte lepšie odporúčanie sem s ním. Skúšal som to aj s našou klobásou (foto je s našou) a nie je to také dobré.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Množstvá sú úplne orientačné, každý si upraví podľa toho pre koľko ľudí to robí a koľko kto zje. Len dávam do pozornosti, že cibule tam ide dosť. Čiže na jednu porciu jedna veľká cibuľa!! Ja som dokonca pár krát robil takýmto spôsobom len zemiaky s cibuľou bez klobásy ako prílohu.
- 2
Zemiaky oškrábeme a nakrájame na kocky. Dame ich smažiť na panvicu (s pokrievkou, ale zatiaľ odkryté) a sem tam miešame nech nezhoria, keď chytia farbu zakryjeme, znížime výkon a dusíme nejakých päť minút minút a zatiaľ nakrájame cibuľu (polmesiačiky), cesnak (na štvrtiny) a klobásu (prekrojíme na polovicu a narežeme)...
- 3
Zemiaky vyberieme (ešte nie sú hotové, budú sa ďalej dusiť aj s klobásou) a dáme opiecť klobásu na pár minút, aby mala peknú kôrku. Pridáme k nej cibuľu, cesnak a bobkový list. Zakryjeme, mierne znížime výkon a päť minút dusíme nech cibuľa zmäkne. Vrátime zemiaky, premiešame podlejeme trochou vývaru (vody) a dusíme na slabom výkone cca 15 minút.
Tiež zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pokračujem v tom
chutí nám
plus kyslé husté mliečko ja
muž s kyslou uhorkou
Podľa panvice... Keď bude nejaký tuk tak neuškodí