Klobásovo-zemiaková panvica

bugout - fotkabugout, 15. marca 2021
Klobásovo-zemiaková panvica
Foto: bugout

Cibuľa, zemiaky, klobása... A máme rýchle jedlo. Keďže ide o poľský recept, resp. varil ho poľský kuchár, odporúčam klobásu poľského typu. Najbližšie sa poľským klobásam podobá sliezska klobása z Lidlu. Ak máte lepšie odporúčanie sem s ním. Skúšal som to aj s našou klobásou (foto je s našou) a nie je to také dobré.

2
porcie
10 minút
príprava
25 - 30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
5 ks stredne veľké
2 ks veľká
2 ks
1-2 dcl (alebo voda)
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Množstvá sú úplne orientačné, každý si upraví podľa toho pre koľko ľudí to robí a koľko kto zje. Len dávam do pozornosti, že cibule tam ide dosť. Čiže na jednu porciu jedna veľká cibuľa!! Ja som dokonca pár krát robil takýmto spôsobom len zemiaky s cibuľou bez klobásy ako prílohu.

  2. 2

    Zemiaky oškrábeme a nakrájame na kocky. Dame ich smažiť na panvicu (s pokrievkou, ale zatiaľ odkryté) a sem tam miešame nech nezhoria, keď chytia farbu zakryjeme, znížime výkon a dusíme nejakých päť minút minút a zatiaľ nakrájame cibuľu (polmesiačiky), cesnak (na štvrtiny) a klobásu (prekrojíme na polovicu a narežeme)...

  3. 3

    Zemiaky vyberieme (ešte nie sú hotové, budú sa ďalej dusiť aj s klobásou) a dáme opiecť klobásu na pár minút, aby mala peknú kôrku. Pridáme k nej cibuľu, cesnak a bobkový list. Zakryjeme, mierne znížime výkon a päť minút dusíme nech cibuľa zmäkne. Vrátime zemiaky, premiešame podlejeme trochou vývaru (vody) a dusíme na slabom výkone cca 15 minút.

Diskusia k receptu

radost
toto jedlo robila už moja babka-ročník 1906-dedovi s klobásou-sebe len na cibuli a červenej mletej paprike..
pokračujem v tom
chutí nám
plus kyslé husté mliečko ja
muž s kyslou uhorkou
bugout
@braxi (16.3.2021 05:50)

Podľa panvice... Keď bude nejaký tuk tak neuškodí

Zaujímavé video z archívu TV Varecha