Šošovicová polievka
Šošovicová polievka

Šošovicová polievka na kyslo

foorick - bez fotkyfoorick, 20. septembra 2021
Šošovicová polievka na kyslo
Foto: foorick

Hustá sýta šošovičková polievka. Veľmi jednoduchá na prípravu.

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1 ks
4 plátky
4 ks
2 strúčiky
1 PL
1 KL
3 ks
2 ks
1 ks
1/2 KL
1 KL
1 PL
1 ks
200 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šošovicu zalejeme studenou vodou a necháme odstáť pár hodín. Do hrnca si dáme roztopiť lyžicu bravčovej masti. Pridáme slaninu pokrájanú na kocky a necháme ju stopiť. Oškvarenú slaninu vyberieme z tuku a odložíme bokom. Na tuku do zlata posmažíme cibuľu pokrájanú na jemno. Vrátime späť slaninu. Pridáme korenie, bobkový list, poprášime červenou paprikou, krátko premiešame a pridáme šošovicu aj s vodou, v ktorej bola namočená. Do hrnca vložíme celú klobásu a dolejeme vodou, aby bolo všetko zakryté. Varíme pod pokrievkou do zmäknutia šošovice.

  2. 2

    Keď je šošovica mäkká, posolíme, pridáme roztlačený cesnak a na kocky nakrájané zemiaky. Klobásu vyberieme a nakrájame na kolieska, vrátime späť. Varíme ďalej do zmäknutia zemiakov.

  3. 3

    V smotane rozhabarkujeme hladkú múku a prilejeme k polievke. Na miernom ohni prevaríme múku za miešania. Pridáme cukor a ocot. Z tohto množstva surovín nám vyjde približne 4-5 porcií. Najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Dobrú chuť.

Recept je zaradený do kategórií:
Údeniny, Strukoviny, Slovenská kuchyňa, Obed, Polievky, Večera, Lacné jedlá, Varené

Diskusia k receptu