Šošovicová polievka na kyslo
Foto: foorick
Hustá sýta šošovičková polievka. Veľmi jednoduchá na prípravu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 hrnček |
|
1 ks |
|
4 plátky |
|
4 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Šošovicu zalejeme studenou vodou a necháme odstáť pár hodín. Do hrnca si dáme roztopiť lyžicu bravčovej masti. Pridáme slaninu pokrájanú na kocky a necháme ju stopiť. Oškvarenú slaninu vyberieme z tuku a odložíme bokom. Na tuku do zlata posmažíme cibuľu pokrájanú na jemno. Vrátime späť slaninu. Pridáme korenie, bobkový list, poprášime červenou paprikou, krátko premiešame a pridáme šošovicu aj s vodou, v ktorej bola namočená. Do hrnca vložíme celú klobásu a dolejeme vodou, aby bolo všetko zakryté. Varíme pod pokrievkou do zmäknutia šošovice.
- 2
Keď je šošovica mäkká, posolíme, pridáme roztlačený cesnak a na kocky nakrájané zemiaky. Klobásu vyberieme a nakrájame na kolieska, vrátime späť. Varíme ďalej do zmäknutia zemiakov.
- 3
V smotane rozhabarkujeme hladkú múku a prilejeme k polievke. Na miernom ohni prevaríme múku za miešania. Pridáme cukor a ocot. Z tohto množstva surovín nám vyjde približne 4-5 porcií. Najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Dobrú chuť.
Tiež Šošovicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu