Džgance fotorecept
Foto: malenik
Toto jedlo si pamätám od dôb, keď som sama ešte bola dieťaťom, naša babička toto jedlo varila pod týmto názvom a veľmi som si Zobraziť celý popisToto jedlo si pamätám od dôb, keď som sama ešte bola dieťaťom, naša babička toto jedlo varila pod týmto názvom a veľmi som si ho obľúbila. Varieval ho u nás doma aj môj tato. Je to sýte, jednoduché a veľmi chutné jedlo, ktoré rada varím aj mojim stravníkom a veľmi im chutí a keď vidím prázdne taniere, je TOP, čo viac si priať, že? :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke. Necháme vychladnúť. Očistíme, postrúhame na strúhadle najemno, zmiešame s vajíčkom, múkou a soľou. Hmotnosti sú orientačné, cesto musí byť kompaktné, nesmie sa lepiť. Sama to robím od oka. Nemiesime zas dlho, lebo vplyvom tepla rúk sa cesto bude lepiť viac a viac. Na pomúčenej doske vyvaľkáme šúľance, ktoré varíme v osolenej vode. Ak je tá možnosť, zapojíme do šúľania aj deti ?
-
2
Šúľance sa varia. Keď vyplávajú na povrch, ešte chvíľu nechám povariť a vyberám.
-
3
Na masti opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a opečieme. Pridáme kyslú kapustu a zakryté podusíme do mäkka. Keď je kapusta mäkká, vypneme, pridáme uvarené šúľance, premiešame a je hotovo.
-
4
Dobrú chuť!
Ďakujem 😉
Kľudne aj so slaninkou 😉😀
Jeeej, dakujem krasne, taka pochvala vždy poteší ☺ Dajte potom vedieť, ako vám chutilo 😉
Mas sikovneho pomocnika. To sa hned lahsie vari 😊