Zemiakové šúľance
Zemiakové šúľance

Džgance fotorecept

malenik - fotkamalenik, 7. novembra 2021
Džgance (fotorecept)
Foto: malenik

Toto jedlo si pamätám od dôb, keď som sama ešte bola dieťaťom, naša babička toto jedlo varila pod týmto názvom a veľmi som si Zobraziť celý popisToto jedlo si pamätám od dôb, keď som sama ešte bola dieťaťom, naša babička toto jedlo varila pod týmto názvom a veľmi som si ho obľúbila. Varieval ho u nás doma aj môj tato. Je to sýte, jednoduché a veľmi chutné jedlo, ktoré rada varím aj mojim stravníkom a veľmi im chutí a keď vidím prázdne taniere, je TOP, čo viac si priať, že? :-)

6
porcií
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Šúľance:
500 g (uvarené v šupke)
200 g
1 ks
Okrem toho:
2-3 PL
1 ks
2 ks
500 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke. Necháme vychladnúť. Očistíme, postrúhame na strúhadle najemno, zmiešame s vajíčkom, múkou a soľou. Hmotnosti sú orientačné, cesto musí byť kompaktné, nesmie sa lepiť. Sama to robím od oka. Nemiesime zas dlho, lebo vplyvom tepla rúk sa cesto bude lepiť viac a viac. Na pomúčenej doske vyvaľkáme šúľance, ktoré varíme v osolenej vode. Ak je tá možnosť, zapojíme do šúľania aj deti ?

    Džgance (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šúľance sa varia. Keď vyplávajú na povrch, ešte chvíľu nechám povariť a vyberám.

    Džgance (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na masti opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a opečieme. Pridáme kyslú kapustu a zakryté podusíme do mäkka. Keď je kapusta mäkká, vypneme, pridáme uvarené šúľance, premiešame a je hotovo.

    Džgance (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť!

    Džgance (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

klukodvody
No tak tomu říkám krásný recept. Už se vidím, jak si budeme chválit a pomlaskávat. Uloženo a jen se nám dokvasí zelí, hned jdu na to. Krásný pozdrav.
malenik
@klukodvody (8.11.2021 14:34)

Jeeej, dakujem krasne, taka pochvala vždy poteší ☺ Dajte potom vedieť, ako vám chutilo 😉
kimlo
Lákavý recept a pekné fotky, ďalšia možnosť zužitkovať kapustu v súdku… :-)
haji
Recept s rodokmenem vždy potěší a je zárukou úspěchu. Krásná práce i fotečky! Mně by moc chutnalo!
zolik
Krasne jedlo! Sezonne a tradicne. A aj nostalgicke.
Mas sikovneho pomocnika. To sa hned lahsie vari 😊




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia