Fazuľová polievka
Fazuľová polievka

Strapkáč (kapustovo-fazuľová polievka)

saymona - fotkasaymona, 2. januára 2022
Strapkáč (kapustovo-fazuľová polievka)
Foto: Saymona

Dávno som nerobila niečo, na čom som vyrastala. Odkedy mám alergiu na kravské mlieko som si odriekla veľa dobrých receptov, preto som použila Zobraziť celý popisDávno som nerobila niečo, na čom som vyrastala. Odkedy mám alergiu na kravské mlieko som si odriekla veľa dobrých receptov, preto som použila sójovú smotanu. A veru neobanovala som. Rozdiel veľmi necítiť a prenieslo ma to do detstva ;)

10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Ako prvé som si dala variť údené mäso (ja som mala bôčik) a k mäsu som prihodila bobkové listy a 2 strúčiky cesnaku. Varím tak 30- 45 minút, záleží aké údené mäso mám.

  2. 2

    Na masti spením nakrájanú cibuľu, neskôr pridám nakrájanú klobásu a cesnak, chvíľku pražím a pridám premytú kyslú kapustu. Keď je kapusta osmahnutá, zalejem horúcim vývarom a pridám údené mäso. Do sieťky na korenie si dám nové a čierne korenie. Varím do zmäknutia kapusty.

  3. 3

    A keďže som použila fazuľu z konzervy, pridávam ju až teraz a chvíľku povarím. Zo smotany (ja používam sójovú, aby som ju mohla papať aj ja) a trochy múky si spravím zátrepku a zahustím ňou polievku. Prevarím 5-10 minút. Osobitne uvarím nakrájané zemiaky a vložím ich do polievky.

  4. 4

    Ak treba, dochutíme. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

haji
Milá @saymona , jsem moc ráda, že tě tu vidím, aj s novým receptíkem! Další z Vánočních zázraků... díky za něj. Moc pěkný receptík, líbí se mi moc spojení fazule s kyslou kapustou a smetanou. V novém roce 2022 přeji hodně zdraví, lásky, pohody a úspěchů tobě i celé rodině! Na dálku objímám!
haji
Ještě k receptu. Je milé, že jsi recept přidala se vzpomínkou na dětství. Chuťová paměť je mocná síla, která nás povznese nad šeď běžných dnů a skrze chuťové buňky, plné bříško, pokrm hřeje i u srdce. Až se mi orosily oči.
saymona
@haji (2.1.2022 09:41)
MILA HAJI ďakujem ti veľmi pekne.
Do nového roka aj tebe Prajem Len to najlepšie a hlavne veľa zdravia si Patrónom Varechy pilne sa staráš o diskusie kto co práve vari a komentujes každý jeden recept len pozitívne je to nádherné a povzbudzujúce ♡ Ďakujeme Haji
saymona
To áno je to steasne zaujímavé aké je to všetko prepojené a ako ta vie dobre jedlo zohriať a pohladiť na duši ;) a zaspomínať na krásne bezstarostne časy s detstva
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia