Strapkáč (kapustovo-fazuľová polievka)
Foto: Saymona
Dávno som nerobila niečo, na čom som vyrastala. Odkedy mám alergiu na kravské mlieko som si odriekla veľa dobrých receptov, preto som použila Zobraziť celý popisDávno som nerobila niečo, na čom som vyrastala. Odkedy mám alergiu na kravské mlieko som si odriekla veľa dobrých receptov, preto som použila sójovú smotanu. A veru neobanovala som. Rozdiel veľmi necítiť a prenieslo ma to do detstva ;)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé som si dala variť údené mäso (ja som mala bôčik) a k mäsu som prihodila bobkové listy a 2 strúčiky cesnaku. Varím tak 30- 45 minút, záleží aké údené mäso mám.
- 2
Na masti spením nakrájanú cibuľu, neskôr pridám nakrájanú klobásu a cesnak, chvíľku pražím a pridám premytú kyslú kapustu. Keď je kapusta osmahnutá, zalejem horúcim vývarom a pridám údené mäso. Do sieťky na korenie si dám nové a čierne korenie. Varím do zmäknutia kapusty.
- 3
A keďže som použila fazuľu z konzervy, pridávam ju až teraz a chvíľku povarím. Zo smotany (ja používam sójovú, aby som ju mohla papať aj ja) a trochy múky si spravím zátrepku a zahustím ňou polievku. Prevarím 5-10 minút. Osobitne uvarím nakrájané zemiaky a vložím ich do polievky.
- 4
Ak treba, dochutíme. Dobrú chuť.
Tiež fazuľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
MILA HAJI ďakujem ti veľmi pekne.
Do nového roka aj tebe Prajem Len to najlepšie a hlavne veľa zdravia si Patrónom Varechy pilne sa staráš o diskusie kto co práve vari a komentujes každý jeden recept len pozitívne je to nádherné a povzbudzujúce ♡ Ďakujeme Haji