Kapustnica s údeným mäsom a klobásou
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 30. decembra 2021
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 30. decembra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
V hrnci opražíme na masti nakrájanú cibuľu. Pridáme mletú papriku, krátko opražíme a pridáme pokrájanú kyslú kapustu. Podlejeme vodou, pridáme koreniny, pretlačené strúčiky cesnaku, koleno, údené mäso, klobásu, sušené huby, sušené slivky a necháme zovrieť.
- 2
Na miermom ohni dusíme, kým nie je mäso mäkké. Mäkké mäso a klobásu povyberáme, nakrájame na menšie kúsky, dáme naspäť do hrnca.
- 3
Prilejeme smotanu, necháme spolu ešte prevrieť. Dochutíme podľa chuti soľou a korením. Kapustnicu je najlepšie nechať odstáť do nasledujúceho dňa.
Tiež kapustnica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu