Kapustnica
Kapustnica

Kapustnica s údeným mäsom a klobásou

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 30. decembra 2021
Kapustnica s údeným mäsom a klobásou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

2 kg
2 ks stredne veľká
3-4 strúčiky
400 g
700 g
300 g
100 g
50 g
1 PL
250 ml
150 g
1 PL




Postup

  1. 1

    V hrnci opražíme na masti nakrájanú cibuľu. Pridáme mletú papriku, krátko opražíme a pridáme pokrájanú kyslú kapustu. Podlejeme vodou, pridáme koreniny, pretlačené strúčiky cesnaku, koleno, údené mäso, klobásu, sušené huby, sušené slivky a necháme zovrieť.

  2. 2

    Na miermom ohni dusíme, kým nie je mäso mäkké. Mäkké mäso a klobásu povyberáme, nakrájame na menšie kúsky, dáme naspäť do hrnca.

  3. 3

    Prilejeme smotanu, necháme spolu ešte prevrieť. Dochutíme podľa chuti soľou a korením. Kapustnicu je najlepšie nechať odstáť do nasledujúceho dňa.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia