Vianočná kapustnica so zemiakmi fotorecept
Foto: vio
Kapustnica je základ slovenskej kuchyne a táto je naozaj výborna.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vo väčšom hrnci rozpustíme masť a pridáme na kolieska nakrájané klobásky. Cibuľu nakrájame na pásiky a pridáme do hrnca spolu s bobkovými listami. Keď klobása a cibuľa pustia trochu šťavu, pridáme roztlačený a nakrájaný cesnak, chvíľku posmažime a pridáme nakrájané mäso. Keď sa mäso zatiahne, posypeme mletou červenou paprikou a pridáme kvasenú kapustu. Premiešame.
-
2
Keď je táto zmes dobre premiešaná, pridáme celé čierne a nové korenie, osolíme a zalejeme 2 litrami vody. Do polievky pridáme hrsť sušených sliviek, udené rebierka, sušene huby, ktoré pred tým môžeme, ale aj nemusíme, nechať zmäknúť vo vlažnej vode. Zakryjeme pokrievkou a necháme na miernom ohni variť aspoň 2 hodiny.
-
3
Keď sa kapustnica dovára, v druhom hrnci si v osolenej vode uvaríme na kocky nakrájané zemiaky. Keď je kapustnica hotová, vypneme oheň, vyberieme rebierka, mäsko z nich oberieme a vložíme naspäť do polievky. Pridáme uvarené zemiaky, premiešame a môžeme jesť :)
Diskusia k receptu