Prekladané zemiaky
Prekladané zemiaky

Prekladané zemiaky trochu inak videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 19. februára 2022

Každý máme ten svoj spôsob na prekladané zemiaky. Toto je ten môj, bez predvarenia zemiakov a bez väčšej námahy Skvelý obed alebo večera.
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com

60 minút
na 190 °C
Prekladané zemiaky trochu inak (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

cca 1 kg
500 ml
180 ml
3 ks
podľa chuti
0,5 dl
 (alebo čierne korenie)
cca 1,5 KL




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a pokrájame na hrubšie kolieska. Klobásu podľa vlastnej chuti a voľby si pokrájame na tenko. V jednej nádobe zmiešame mlieko, smotanu, vajíčka, olej a soľ.

  2. 2

    Vytrieme pekáč trochou oleja a poukladáme 1 vrstvu zemiakov. Trošku zemiaky aj osolíme. Na zemiaky poukladáme klobásu, podľa chuti okoreníme buď korením štyroch farieb, alebo len čiernym korením. Celé prikryjeme znovu zemiakmi a postup zopakujeme až kým sa nám všetko neminie.

  3. 3

    Zemiaky nakoniec zalejeme pripravenou vajíčkovo-mliekovou zmesou. Zemiaky pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C cca 1hodinu. Keďže každá rúra pečie trocha inak, tak si to treba radšej sledovať.

  4. 4

    Zemiaky sú veľmi chutné, šťavnaté a voňavé. Hodia sa na obed aj na večeru. Prajem dobrú chuť !

    Prekladané zemiaky trochu inak (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

klukodvody
Zdravíme a zase pěkný recept. Zase vyzkouší . Na bulgur pilaf jsem Ti přidal fotku. Paráda a budu muset dělat často. Krásný den.
ria2
Tzv. francúzske zemiaky. Veľmi obľúbené u nás. Tiež robím zo surových zemiakov, a ku klobáske do vrstvy ešte vajíčko na tvrdo pokrájané na plátky. A z 5 kilo zemiakov v najväčšom pekáči. 😂
beruska12
Robím podobne zo surových zemiakov, zalejem mliekom, len miesto vajec dám do mlieka sľahačkovú smotanu. Vajíčka dávam medzi zemiaky😀
cesminaz
@ria2 @beruska12 moja mama tiež pokrája na tvrdo uvarené vajce medzi zemiaky, ale ja to nedávam🙂 a mama robí tie francúzke zemiaky už zo v šupke uvarených zemiakov. Niektoré jedlá robím ako ona, ale niektoré som si upravila podla seba🙂 A toto je tiež takpovediac jedna z mojich úprav. Pekný deň vám.
22759_1376754998 - profilový obrázok
ojv
ojv
Spravila som vcera polovičnú dávku na večeru . Velmi rýchle a chutne. Dakujeme za recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia