Kapustová polievka trochu inak
Veľmi lahodná polievka.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
3 ks |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme na rezance pokrájanú kapustu (moja polievka je do fialova, keďže som dala aj za hrsť červenej kapusty 🙈, nemusí byť, ale mojim deťom sa to páčilo).
- 2
Zalejeme horúcou vodou, pridáme bobkový list, nové korenie, vegetu, cukor, pokrájanú klobásu a zemiaky pokrájané na kocky. Všetko spolu povaríme do mäkka.
- 3
Zmiešame spolu smotanu, mlieko a múku a vlejeme postupne do polievky, za stáleho miešania necháme smotanu v polievke zovrieť, miešame ju hlavne z dôvodu, aby zátrepka nezhrudkovala. Odstavíme.
- 4
Na záver pridáme ocot (1-2 PL), treba ochutnávať. Každý ma iné chute 😋. Ak treba, prisolíme, ak máte chuť na sladšiu verziu, pridáme cukor, ak na kyslejšiu pridáme ocot.
- 5
Dobrú chuť 😘
Tiež kapustová polievka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu