Kapustová polievka trochu inak
Foto: lunalu
Veľmi lahodná polievka.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme na rezance pokrájanú kapustu (moja polievka je do fialova, keďže som dala aj za hrsť červenej kapusty ?, nemusí byť, ale mojim deťom sa to páčilo).
- 2
Zalejeme horúcou vodou, pridáme bobkový list, nové korenie, vegetu, cukor, pokrájanú klobásu a zemiaky pokrájané na kocky. Všetko spolu povaríme do mäkka.
- 3
Zmiešame spolu smotanu, mlieko a múku a vlejeme postupne do polievky, za stáleho miešania necháme smotanu v polievke zovrieť, miešame ju hlavne z dôvodu, aby zátrepka nezhrudkovala. Odstavíme.
- 4
Na záver pridáme ocot (1-2 PL), treba ochutnávať. Každý ma iné chute ?. Ak treba, prisolíme, ak máte chuť na sladšiu verziu, pridáme cukor, ak na kyslejšiu pridáme ocot.
- 5
Dobrú chuť ?
Tiež kapustová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu