Kapustová polievka
Kapustová polievka

Kapustová polievka trochu inak

lunalu - bez fotkylunalu, 5. februára 2021
Kapustová polievka trochu inak
Foto: lunalu

Veľmi lahodná polievka.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 ks
200 ml
100 ml
1 PL
1 ks
1 PL
3 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme na rezance pokrájanú kapustu (moja polievka je do fialova, keďže som dala aj za hrsť červenej kapusty 🙈, nemusí byť, ale mojim deťom sa to páčilo).

  2. 2

    Zalejeme horúcou vodou, pridáme bobkový list, nové korenie, vegetu, cukor, pokrájanú klobásu a zemiaky pokrájané na kocky. Všetko spolu povaríme do mäkka.

  3. 3

    Zmiešame spolu smotanu, mlieko a múku a vlejeme postupne do polievky, za stáleho miešania necháme smotanu v polievke zovrieť, miešame ju hlavne z dôvodu, aby zátrepka nezhrudkovala. Odstavíme.

  4. 4

    Na záver pridáme ocot (1-2 PL), treba ochutnávať. Každý ma iné chute 😋. Ak treba, prisolíme, ak máte chuť na sladšiu verziu, pridáme cukor, ak na kyslejšiu pridáme ocot.

  5. 5

    Dobrú chuť 😘

    Kapustová polievka trochu inak - obrázok 5

Diskusia k receptu