Huby

Recepty, kde je huby

prazdny

Bravčové pliecko na čerstvých hubách so zeleninovou ryžou

Bravčové mäso

Huby, čo nesušíme, používame na varenie. A teraz sa vždy niečo nájde...

prazdny

Zeleninové rizoto s čerstvými hubami

Bezmäsité jedlá

Aj malé množstvo nazbieraných jedlých húb dokáže urobiť veľkú radosť. Tie červené muchotrávky vyšité na prestieraní...

prazdny

Praženica so slaninou a s čerstvými hubami

Večera

Hríbik bol v lese sám. Nemal bračeka.

prazdny

Ľušta s čerstvými hubami

Večera

Chutí mi od detstva. Je to regionálna polievka z hlávkovej kapusty vylepšená vývarom z údeného a...

prazdny

Hubovník

Bezmäsité jedlá

Huby a cibuľu očistite, nakrájajte nadrobno a orestujte na panvici s olejom. Rožky pokrájajte na kocky....

prazdny

Hubové ragú s haluškami

Cestoviny

Huby pred varením dôkladne umyjeme. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na roztopenom masle, najlepšie v...

prazdny

Bravčové stehno s hubami a so špaldovými krúpami

Bravčové mäso

Krúpy: Krúpy najskôr prepláchneme, necháme asi 10 minút namočené. Medzitým nakrájame cibuľu a roztopíme masť v...

prazdny

Kulajda

Bezmäsité jedlá

Z polovice masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, zalejeme ju vývarom, rozšľaháme, ochutíme soľou,...

prazdny

Paštéta z husacej pečene s nakladanými hubami

Nátierky

Kuracie prsia a husaciu pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Najemno nakrájanú šalotku restujeme na...

prazdny

Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou

Bravčové mäso

Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.

prazdny

Kurča na slížoch

Kuracie mäso

Kurča umyjeme, osušíme, rozporcujeme a nasolíme. Slaninku si nakrájame na kocky. Kurča uložíme...

prazdny

Pastiersky koláč z mletého mäsa

Hovädzie mäso

Anglická špecialita Pastiersky koláč je udusené mleté mäso so zeleninou prikryté zemiakovou kašou a zapečené v rúre....

prazdny

Hubové lasagne

Cestoviny

Lasagne sú veľmi obľúbené skoro všade. U nás doma máme viacero verzií, táto hubová je...

prazdny

Hubové guľky do polievky

Bezmäsité jedlá

Nadrobno nakrájanú cibuľu podusíme na troške masti, pridáme nakrájané huby, osolíme, okoreníme a podusíme....

prazdny

„Rizoto“ z naklíčenej červenej pšenice

Bezmäsité jedlá

Môžete podávať samostatne alebo ako prílohu, prípadne s volským okom.

prazdny

Mäsom plnený kapustový list na hubách

Hlavné jedlá

K mletému mäsu primiešame nakrájanú žemľu namočenú v mlieku, vajcia, korenie a soľ. Kapustové...

prazdny

Praženica s hubami

Večera

Vyskúšajte jeden z najobľúbenejších receptov všetkých hubárov.

prazdny

Bruschetta z kváskového cesta s hubovým ragú

Bezmäsité jedlá

Bruschetty: Je lepšie, ak si ich pripravíme deň vopred. Ráno pripravíme rozkvas, a to...

prazdny

Írsky pastiersky koláč

Hlavné jedlá

Klasické suroviny, zaujímavá príprava.

prazdny

Tom yum goong

Večera

Túto polievku si obľúbia hlavne milovníci kreviet.

prazdny

Tom Kha s kuracím mäsom a kokosovým mliekom

Kuracie mäso

Pozrite sa, čo patrí do skutočnej polievky Tom Kha.

prazdny

Kuracie prsia s hubami v krémovej omáčke s bylinkami

Kuracie mäso

Chutný recept na kuarcie prsia trošku inak. Čerstvé bylinky pridajú vynikajúcu chuť.

prazdny

Krémové hubové risotto

Bezmäsité jedlá

Rizotá zbožňujem a preto ich doma varím pomerne často a na rôzne spôsoby. Práve hubové je...

prazdny

Moje zapekané cestoviny

Kuracie mäso

Podobných receptov je tu určite viac, ale možno ten môj Vám poslúži ako inšpirácia na dnešnú...

prazdny

Skladané rizoto s hubami a zeleninovým šalátom

Hlavné jedlá

Veľmi rýchlo som si zvykol na prílohy vo forme teplých šalátov...

prazdny

Kuracie stehno s hubovou plnkou

Kuracie mäso

Kuracie stehná očistíme a vykostíme hornú časť. Použijeme koreniny a stehná namarinujeme.

prazdny

Teľacie „osso buco“ na bylinkových gnocchi

Hlavné jedlá

Zemiaky v šupke uvaríme, olúpeme ich a prelisujeme na kašu. Do prelisovaných zemiakov urobíme jamku, ...

prazdny

Risotto Milanese - národné jedlo Talianska

Národné jedlá EÚ

História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...

prazdny

Špargľovo-hubové ragú s cestovinami zo zemiakového cesta

Cestoviny

V hrnci na masle orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku spolu s cesnakom do sklovita. Pridáme huby a špargľu...