Kalerábová polievka
Kalerábová polievka

Kalerábová polievka s hubami a so strateným prepeličím vajíčkom

Richard Noskovič
šéfkuchár Residence Hotel & Club v Donovaloch, 2. novembra 2021
Kalerábová polievka s hubami a so strateným prepeličím vajíčkom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

6 ks
2 ks
1 ks
100 g
100 g
100 ml
200 ml
4 ks




Postup

  1. 1

    Šalotku, kaleráb a zemiaky očistíme, nakrájame nadrobno. Do hrnca dáme olivový olej, pridáme nakrájanú zeleninu a restujeme asi 5 minút. Pridáme horčicové semienka a restujeme ešte 5 minút. Podlejeme vínom, vodou, pridáme trocha cukru a osolíme.

  2. 2

    Keď je kaleráb uvarený, polievku rozmixujeme a zjemníme maslom. Môžeme ešte dochutiť.

  3. 3

    Huby umyjeme a orestujeme na masle, osolíme.

  4. 4

    Do hrnčeka dáme vodu, ocot a soľ. Keď zovrie, vodu rozvírime lyžicou a opatrne vložíme jedno rozbité vajíčko. Povaríme asi 1 minútu, vajíčko vyberieme a dáme na papierovú utierku. Takto upravíme všetky vajíčka a servírujeme s polievkou s orestovanými hubami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia