Pečené kurča
Pečené kurča

Kurča na slížoch

eso - bez fotkyeso, 6. decembra 2020
Kurča na slížoch
Foto: eso
10
porcií
30 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
20 dkg
20 dkg
2 hrste (čerstvé alebo sušené)
1 ks
2 bal. (500 g)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kurča umyjeme, osušíme, rozporcujeme a nasolíme. Slaninku si nakrájame na kocky. Kurča uložíme do pekáča, posypeme slaninou, podlejeme vodou a pečieme pokým nie je mäso upečené.

  2. 2

    Dáme si variť vodu na slíže. Osolíme ju. Keď máme sušené hríby, zalejeme ich na 10 minút horúcou vodou.

  3. 3

    Kuraciu pečienku naškriabeme. Cibuľu nakrájame na kocky.

  4. 4

    Na bravčovej masti osmažíme cibuľu. Pridáme scedené huby a kuraciu pečienku. Osmažíme, kým sa pečienka neurobí. Necháme vychladnúť, osolíme, okoreníme a zamiešame.

  5. 5

    Do vriacej vody pridáme slíže a uvaríme ich. Uvarené slíže, scedíme ich a zmiešame ich z pečienkovo-hubovou zmesou.

  6. 6

    Upečené kurča z pekáča vyberieme, výpek zlejeme do misky. Slaninu necháme v pekáči, pridáme slíže. Na slíže pomaly po častiach dolievame výpek, zakaždým premiešame. Kto má rad mastné môže si zmiešať slíže z celým výpekom.

  7. 7

    Zapečieme ešte 10 minút. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
eso
eso
@olinecka (6.12.2020 15:22) Nevyzerajú moc vábne,ale sú veľmi chutné.