Hubové lasagne fotorecept
Foto: kucharka
Lasagne sú veľmi obľúbené skoro všade. U nás doma máme viacero verzií, táto hubová je jedna z nich.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
(Množstvo surovín je orientačné.) Huby očistíme a pokrájame. Ja som mala iba pár kuriatok, tak som pridala aj šampiňóny. Samozrejme si môžete dať vaše obľúbené, všetky sú dobré.
-
2
Na troche masla opečieme nakrájanú cibuľu a pridáme kuriatka. Osolíme a okoreníme.
-
3
To isté urobíme aj so šampiňónmi.
-
4
Aj so špenátom.
-
5
Pripravíme si bešamel: Na panvici zohrejeme väčšiu hrudku masla a jemne opečieme múku. Pridáme smotanu (alebo mlieko) a metličkou miešame, aby bol krém hladký. Necháme na slabom ohni trochu pobublať... do zhustnutia. Osolíme a okoreníme.
-
6
Pripravíme si lasagne, ja som mala kupované :-((
-
7
A začneme so skladaním. Na vymastený pekáč (môj má rozmery 20x30 cm) naložíme polovičku húb, špenátu, poukladáme plátky lasagne a polejeme polovičkou bešamelu.
-
8
Zopakujeme...
-
9
Nakoniec dobre posypeme strúhaným syrom. Ja dávam ementál alebo čedar.
-
10
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 190 stupňov asi 40 minút do zlatova.
@kuko95 , ďakujem.
( ty si k tomu môžeš zajedať klobásku :-)))
Ďakujem, tvoje komentáre vždy potešia :-))
Ďakujem. Aj ja dávam niekedy mrazený špenát, nevadí, aj tak je to dobré.