Hubové lasagne
Hubové lasagne

Hubové lasagne fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 6. novembra 2020
Hubové lasagne (fotorecept)
Foto: kucharka

Lasagne sú veľmi obľúbené skoro všade. U nás doma máme viacero verzií, táto hubová je jedna z nich.

8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

300 g
250 g
400 g čerstvý
1 ks
6-8 plátkov
1-2 PL
500 ml
 strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    (Množstvo surovín je orientačné.) Huby očistíme a pokrájame. Ja som mala iba pár kuriatok, tak som pridala aj šampiňóny. Samozrejme si môžete dať vaše obľúbené, všetky sú dobré.

    Hubové lasagne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na troche masla opečieme nakrájanú cibuľu a pridáme kuriatka. Osolíme a okoreníme.

    Hubové lasagne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    To isté urobíme aj so šampiňónmi.

    Hubové lasagne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Aj so špenátom.

    Hubové lasagne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si bešamel: Na panvici zohrejeme väčšiu hrudku masla a jemne opečieme múku. Pridáme smotanu (alebo mlieko) a metličkou miešame, aby bol krém hladký. Necháme na slabom ohni trochu pobublať... do zhustnutia. Osolíme a okoreníme.

    Hubové lasagne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravíme si lasagne, ja som mala kupované :-((

    Hubové lasagne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A začneme so skladaním. Na vymastený pekáč (môj má rozmery 20x30 cm) naložíme polovičku húb, špenátu, poukladáme plátky lasagne a polejeme polovičkou bešamelu.

    Hubové lasagne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zopakujeme...

    Hubové lasagne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nakoniec dobre posypeme strúhaným syrom. Ja dávam ementál alebo čedar.

    Hubové lasagne (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 190 stupňov asi 40 minút do zlatova.

    Hubové lasagne (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu