Hubový koláč
Hubový koláč

Hubovník

Marek Oroszi
majiteľ pekárne Pošeň v Stupave, 27. februára 2021
Hubovník
Foto: Pravda - Ivan Majerský
40 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g čerstvé
6 ks
6 ks
1 ks veľká
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Huby a cibuľu očistite, nakrájajte nadrobno a orestujte na panvici s olejom. Rožky pokrájajte na kocky. Huby s cibuľou zmiešajte s rožkami. Pridajte vajcia, soľ, korenie, roztlačený cesnak a nasekanú petržlenovú vňať.

  2. 2

    Zmes preložte na vymastený plech a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte 40 minút. Po upečení nechajte vychladnúť a nakrájajte na kocky ako koláč.

  3. 3

    Tip: Namiesto húb môžete použiť napríklad aj restovanú hydinovú pečienku.

Diskusia k receptu

evanaaa
Klasická plnka, len pridané huby do nej, bez nich ju robievam aj na plnenie hydiny, ap. A s hríbami som robila na plech, ako tu, na Veľkú noc. Môj muž ju má rád, je menej.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia