Hubové guľky
Hubové guľky

Hubové guľky do polievky fotorecept

altyn - bez fotkyaltyn, 6. novembra 2020
Hubové guľky do polievky (fotorecept)
Foto: altyn
20 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nadrobno nakrájanú cibuľu podusíme na troške masti, pridáme nakrájané huby, osolíme, okoreníme a podusíme.

    Hubové guľky do polievky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sú huby mäkké, pridáme vajíčka a spravíme praženicu.

    Hubové guľky do polievky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Necháme trochu vychladnúť a pomixujeme ponorným mixérom. Do úplne vychladnutej masy pridáme vajce, nasekanú petržlenovú vňať a toľko strúhanky, aby sa dali tvarovať guľky.

    Hubové guľky do polievky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tie uvaríme v osolenej vode, mäkké vyberieme dierovanou naberačkou a polejeme troškou oleja, aby sa nezlepili.

    Hubové guľky do polievky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A obrázok v reze...

    Hubové guľky do polievky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
V jednoduchosti je krása, velmi pěkný a chutný receptík! Jsi šikovný a hlava otevřená, díky za inspiraci. @zolik krásný úlovek!
dvorka
Závidím ľuďom, ktorí môžu chodiť do lesa na huby. Ja som rada keď denne vybehnem na hodinu von so psíkom. Zas dobrý tip na guľky. Ja robievam kuraciu alebo slepačiu guľkovú polievku. Guľky robím zo strúhanky, vajíčka a trocha vody. Ak mám, dám do cesta nasekanú petržlenovú alebo zelerovú vňať. Občas nastrúham pečeň. Ale teraz ma napadlo, že by som mohla dať aj namletý hubový prášok.
1x haji
altyn
@dvorka (6.11.2020 19:13)

Aj ja závidím tým ľuďom, ja chodím na huby do mrazničky v Bille alebo v inom obchode. Kupujem zmes lesných húb, nieje to ako keby som si ich sám nazbieral, ale chuťovo to nepoznať. :-)))
tiginko
to je aký dobrý nápad! Tak dobre, opäť skočím do lesa po čerstvé sucháče, lebo takéto knedlíky musím vyskúšať. Ako sa máš @altyn ? Dúfam že pohoda, keď tak dobre vyváraš
altyn
@tiginko (7.11.2020 12:18)

Ďakujem, mám sa dobre, no priznám sa že toto je starší recept, poznáš to podľa obrusu. To neznamená že by som ho už viackrát nerobil. Len vtedy som to dokumentoval z iných dôvodov a vďaka tomu že som si foto uchoval som teraz mohol recept zverejniť. Neskôr vysvetlím prečo...
altyn
@tiginko (7.11.2020 12:18)

Ako som písal mám sa dobre, sledujem Varechu a často sa inšpirujem. Ale strašne ma štvalo že keď chcem niečo pochváliť alebo sa na niečo spýtať, trvalo večnosť kým sa to zjavilo " na skle" . Ja proti Vareche nič nemám, len proti niektorým ľuďom. A tak som pridal recepty ktoré som fotil pre seba, aby som nezabudol čo všetko som tam dal a ako som to robil. No a požiadal som redakciu aby upravila automatické zverejňovanie mojich komentarov. Stalo sa. No a keď sa mi podarí uvariť niečo čím sa budem môcť pochváliť, tak to zase zverejním. Ale hlavne sa teším že budem môcť pochváliť recepty ktoré som vyskúšal a bol som spokojný...
frezia
Velmi zaujimave. Take som este nerobila, coskoro ich vyskusam.