Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie supreme s pohánkou a s hráškovým pyré

Robert Hudák
šéfkuchár hotela Salamandra a executive chef Premiumstar Hotels, 10. februára 2022
Kuracie supreme s pohánkou a s hráškovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

4 ks (časť kuracích pŕs s kosťou, kožou a časťou krídla)
Pohánka:
400 g
500 ml
200 g
8 ks
40 g prepustené
Hráškové pyré:
250 g mrazený
2 ks
200 ml
150 ml
60 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie supreme: Na rozpálenom oleji na panvičke opečieme z jednej aj z druhej strany dozlatista kuracie supreme. Dobre osolíme a okoreníme, dáme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 stupňoch asi 15 minút.

  2. 2

    Pohánka: Baby mrkvu a huby trochu opečieme v panvičke na prepustenom masle, dochutíme soľou a čiernym korením. Nakoniec pridáme nasekaný tymian. Pohánku prepláchneme vodou a dáme do hrnca s vriacou osolenou vodou. Necháme zovrieť, potom znížime teplotu a varíme približne 10–15 minút. Sporák vypneme a pohánku necháme odstáť. Zmiešame s mrkvovo–hríbovou zmesou.

  3. 3

    Hráškové pyré: V menšom hrnci na masle opražíme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme hrášok, osolíme a okoreníme, podlejeme vývarom a prevarenou smotanou. Varíme domäkka, ale nie dlho, aby hrášok nestratil farbu. Rozmixujeme tyčovým mixérom a nakoniec pyré prepasírujeme cez sitko, aby zostalo úplne jemné. Keď je hotové, zmiešame ho s pohánkou a podávame k supreme.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha