Kuracie supreme s pohánkou a s hráškovým pyré
šéfkuchár hotela Salamandra a executive chef Premiumstar Hotels, 10. februára 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
4 ks (časť kuracích pŕs s kosťou, kožou a časťou krídla) |
|
|
|
|
|
|
|
Pohánka: | |
400 g |
|
500 ml |
|
200 g |
|
8 ks |
|
40 g prepustené |
|
|
|
Hráškové pyré: | |
250 g mrazený |
|
2 ks |
|
200 ml |
|
150 ml |
|
60 g |
|
Postup
-
1
Kuracie supreme: Na rozpálenom oleji na panvičke opečieme z jednej aj z druhej strany dozlatista kuracie supreme. Dobre osolíme a okoreníme, dáme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 stupňoch asi 15 minút.
- 2
Pohánka: Baby mrkvu a huby trochu opečieme v panvičke na prepustenom masle, dochutíme soľou a čiernym korením. Nakoniec pridáme nasekaný tymian. Pohánku prepláchneme vodou a dáme do hrnca s vriacou osolenou vodou. Necháme zovrieť, potom znížime teplotu a varíme približne 10–15 minút. Sporák vypneme a pohánku necháme odstáť. Zmiešame s mrkvovo–hríbovou zmesou.
- 3
Hráškové pyré: V menšom hrnci na masle opražíme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme hrášok, osolíme a okoreníme, podlejeme vývarom a prevarenou smotanou. Varíme domäkka, ale nie dlho, aby hrášok nestratil farbu. Rozmixujeme tyčovým mixérom a nakoniec pyré prepasírujeme cez sitko, aby zostalo úplne jemné. Keď je hotové, zmiešame ho s pohánkou a podávame k supreme.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu