Gaštanový krém s hubami
Marcel Bugaj
šéfkuchár Hotela pod Lipou v Modre–Harmónii, 16. novembra 2021
šéfkuchár Hotela pod Lipou v Modre–Harmónii, 16. novembra 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
200 g jedlé |
|
40 g |
|
50 g |
|
40 g |
|
10 g |
|
20 g |
|
130 ml |
|
150 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Huby: | |
120 g čerstvé |
|
5 g |
|
40 g |
|
5 g |
|
4 g |
|
Postup
-
1
Na masle opečieme nakrájanú cibuľu, pór, cesnak a mrkvu. Pridáme gaštany, zalejeme mliekom a smotanou. Varíme, kým gaštany nezmäknú. Rozmixujeme, prepasírujeme a polievku dochutíme soľou a korením.
- 2
Huby restujeme na masle, pridáme cesnak, soľ a nasekanú vňať.
- 3
Polievku v tanieroch dekorujeme orestovanými hubami a mikrobylinkami. Môžeme pokvapkať olivovým olejom.
Tiež gaštanová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu