Gaštanová polievka
Gaštanová polievka

Gaštanový krém s hubami

Marcel Bugaj
šéfkuchár Hotela pod Lipou v Modre–Harmónii, 16. novembra 2021
Gaštanový krém s hubami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

200 g jedlé
40 g
50 g
40 g
10 g
20 g
130 ml
150 ml
podľa chuti
podľa chuti
Huby:
120 g čerstvé
5 g
40 g
5 g
4 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle opečieme nakrájanú cibuľu, pór, cesnak a mrkvu. Pridáme gaštany, zalejeme mliekom a smotanou. Varíme, kým gaštany nezmäknú. Rozmixujeme, prepasírujeme a polievku dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Huby restujeme na masle, pridáme cesnak, soľ a nasekanú vňať.

  3. 3

    Polievku v tanieroch dekorujeme orestovanými hubami a mikrobylinkami. Môžeme pokvapkať olivovým olejom.

Diskusia k receptu

haji
Parádní recept i servis, jemné foto i polievka! Ráda bych ochutnala.


Zaujímavé video z archívu TV Varecha