Bravčové stehno s hubami a so špaldovými krúpami
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 19. januára 2021
Foto: Nebíčko v papuľke
porcie
príprava
Suroviny
Krúpy: | |
2 hrnčeky |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
Mäso: | |
1 PL |
|
600 g |
|
2 ks |
|
6 strúčikov |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
300 g čerstvé (alebo za hrsť sušených) |
|
čerstvé (tymian, majorán, oregano) |
|
Na podávanie: | |
(alebo pecorino) |
|
Postup
-
1
Krúpy: Krúpy najskôr prepláchneme, necháme asi 10 minút namočené. Medzitým nakrájame cibuľu a roztopíme masť v hrnci. Do rozpálenej masti pridáme cibuľu, klinčeky a restujeme. Vodu z krúp zlejeme a krúpy pridáme k cibuli. Osolíme, okoreníme a zalejeme teplou vodou v pomere 2:1 (voda : krúpy). Ďalej varíme ako ryžu, privedieme k varu, zakryjeme pokrievkou a na veľmi miernom ohni varíme asi 20 až 25 minút. Pokiaľ chceme mäkšie krúpy, varíme 30 až 50 minút. Keď sa voda z krúpov vyvarí, necháme pod pokrievkou ešte dôjsť.
- 2
Mäso: V hrnci rozpálime masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, necháme ju speniť. Potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Mäso nakrájame na pásiky, pridáme k orestovanej cibuli a opečieme zo všetkých strán. Okoreníme rascou, čiernym korením a osolíme. Pridáme nakrájané huby (dubáky, kuriatka, hliva) a dusíme s mäsom zhruba 20 minút.
- 3
K mäsu potom pridáme uvarené špaldové krúpy, čerstvé bylinky, vypneme oheň, premiešame. K hotovému jedlu nastrúhame ešte syr parmezán alebo pecorino.
Tiež bravčové stehno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu