Hubové ragú
Hubové ragú

Hubové ragú s haluškami

Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 22. januára 2021
Hubové ragú s haluškami
Foto: Nebíčko v papuľke
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Hubové ragú:
500 g (najlepšie kuriatka)
1 hrnček
1 ks
2 PL
1/2 ČL
1/2 PL
Halušky:
1 hrnček
1 ks
1 PL
niekoľko lístkov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Huby pred varením dôkladne umyjeme. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na roztopenom masle, najlepšie v hrnci so širokým dnom, pridáme rascu, mletú papriku a huby vcelku. Zamiešame, huby hneď pustia šťavu, osolíme a okoreníme. Keď je väčšina vody z húb vydusená, prilejeme smotanu, ktorá ragú zahustí a povaríme ešte 15 až 20 minút.

  2. 2

    Na halušky v miske rozmiešame múku s vajcom, osolíme, dolejeme vodou, ak je cesto príliš husté, a vymiešame. V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu a pomocou „haluškovača“ alebo pomocou lyžice vhadzujeme do vriacej vody cesto na halušky. Premiešame, necháme asi 5 minút prevrieť a keď halušky vyplávajú na povrch, sú hotové. Scedíme, necháme odkvapkať, zamiešame s maslom a lístkami tymianu, zľahka okoreníme a podávame.

Diskusia k receptu