Hubové ragú s haluškami
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 22. januára 2021
Foto: Nebíčko v papuľke
porcie
príprava
Suroviny
Hubové ragú: | |
500 g (najlepšie kuriatka) |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 PL |
|
|
|
|
|
Halušky: | |
1 hrnček |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
|
|
niekoľko lístkov |
|
|
Postup
-
1
Huby pred varením dôkladne umyjeme. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na roztopenom masle, najlepšie v hrnci so širokým dnom, pridáme rascu, mletú papriku a huby vcelku. Zamiešame, huby hneď pustia šťavu, osolíme a okoreníme. Keď je väčšina vody z húb vydusená, prilejeme smotanu, ktorá ragú zahustí a povaríme ešte 15 až 20 minút.
- 2
Na halušky v miske rozmiešame múku s vajcom, osolíme, dolejeme vodou, ak je cesto príliš husté, a vymiešame. V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu a pomocou „haluškovača“ alebo pomocou lyžice vhadzujeme do vriacej vody cesto na halušky. Premiešame, necháme asi 5 minút prevrieť a keď halušky vyplávajú na povrch, sú hotové. Scedíme, necháme odkvapkať, zamiešame s maslom a lístkami tymianu, zľahka okoreníme a podávame.
Tiež hubové ragú:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu