Pohánka s hubami a so špenátom

Miloš Mikuš
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 17. apríla 2021
Pohánka s hubami a so špenátom
Foto: Miloš Mikuš
6
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

250 g čerstvé
2 ks
100 g (lúpaná)
1,5 šálky
200 ml (aromatické)
200 g čerstvý
1 ks
1/2 ks
1 PL
2 PL
1 ČL
štipka




Postup

  1. 1

    Pohánku sparíme vriacou vodou, scedíme a krátko ju nasucho orestujeme. Po uvarení tak zostane pevnejšia a nerozvarí sa. Primiešame lyžicu masla, zalejeme ju vriacim vývarom, osolíme a na miernom ohni povaríme asi 5 minút. Prikrytú pohánku necháme dôjsť.

  2. 2

    Na masti orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme pokrájané huby, osolíme a postupne podlievame vínom, ktoré vždy necháme vyvariť. Medzitým umyté jablko pokrájame na kocky a prelejeme citrónovou šťavou.

  3. 3

    Mäkké huby okoreníme, pridáme sójovú omáčku, krátko prehrejeme s jablkom a pohánkou. Na záver pridáme umytý špenát a dobre premiešame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia