Pohánka s hubami a so špenátom
Miloš Mikuš
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 17. apríla 2021
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 17. apríla 2021
Foto: Miloš Mikuš
6
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
250 g čerstvé |
|
2 ks |
|
100 g (lúpaná) |
|
1,5 šálky |
|
200 ml (aromatické) |
|
200 g čerstvý |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pohánku sparíme vriacou vodou, scedíme a krátko ju nasucho orestujeme. Po uvarení tak zostane pevnejšia a nerozvarí sa. Primiešame lyžicu masla, zalejeme ju vriacim vývarom, osolíme a na miernom ohni povaríme asi 5 minút. Prikrytú pohánku necháme dôjsť.
- 2
Na masti orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme pokrájané huby, osolíme a postupne podlievame vínom, ktoré vždy necháme vyvariť. Medzitým umyté jablko pokrájame na kocky a prelejeme citrónovou šťavou.
- 3
Mäkké huby okoreníme, pridáme sójovú omáčku, krátko prehrejeme s jablkom a pohánkou. Na záver pridáme umytý špenát a dobre premiešame.
Tiež pohánka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu