Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčové pliecko na čerstvých hubách so zeleninovou ryžou

helena10 - bez fotkyhelena10, 24. augusta 2021
Bravčové pliecko na čerstvých hubách so zeleninovou ryžou
Foto: helena10

Huby, čo nesušíme, používame na varenie. A teraz sa vždy niečo nájde...

Suroviny

800 g
2 - 3 hrste (čerstvé hríby, modráky)
1-2 PL
1 PL
1 ks
Zeleninová ryža:
 (Bask)
 (petržlen, mrkva, kaleráb, zeler)
 (bez nálevu)




Postup

  1. 1

    Opláchnuté mäso narežeme na kocky. Cibuľu nakrájanú na drobno osmažíme na oleji do ružova so štipkou rasce, speníme na nej mletú červenú papriku, pridáme kocky mäsa a tiež trochu orestujeme, aby sa zatiahlo. Podlejeme vodou, osolíme a pod pokrievkou dusíme za občasného miešania na menšom plameni.

  2. 2

    K takmer udusenému mäsu pridáme zo 2 hrste čerstvých nakrájaných húb a dusíme takmer do mäkka. Zahusíme zatrepkou z vody a hladkej múky, za miešania necháme prevariť. Nakoniec pokrm zjemníme lyžicou masla. Okoreníme, osolíme podľa vlastnej chuti. Nám chutilo so zeleninovou ryžou a s paradajkovým šalátom.

  3. 3

    Zeleninovú ryžu pripravujeme tak, že ryžu urobíme samostatne. Robím ju v takom kastróle, v ktorom neprihorí. Umytú, osušenú guľatozrnnú ryžu orestujeme na oleji. Zalejeme vodou asi 1,5 cm nad hladinu ryže, osolíme (chutnám, či je dosť slaná) a na miernom ohni prikrytú uvaríme - cca 20 minút.

  4. 4

    Medzitým očistenú a na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu dusíme na masle, podlejeme troškou vody. Keď je skoro mäkká, pridáme sterilizovaný hrášok bez nálevu a pár minút dodusíme. Do hotovej ryže pridávame podusenú zeleninu po častiach a opatrne veľkou vidličkou premiešame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia