Hubová štrúdľa
Jardo Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 14. mája 2021
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 14. mája 2021
Foto: Archív Nebíčko v papuľke
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180-190 °C
na 180-190 °C
Postup
-
1
Na plnku nakrájame slaninu a dáme na panvicu. Trochu orestujeme, potom pridáme cibuľku nadrobno nakrájanú a huby pokrájané na tenké pásiky. Opatrne osolíme, okoreníme a dusíme. Pridáme vajce s najemno nasekanou pažítkou.
- 2
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na tenko. Na cesto nanesieme pripravenú plnku, posypeme nastrúhanou nivou a zvinieme. Štrúdľu položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Konce zahneme, aby plnka nevytiekla.
- 3
Cesto potrieme rozmiešaným vajcom a štrúdľu vložíme do rúry na 180–190 °C a pečieme asi 30 minút.
Tiež štrúdľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu