Hubová štrúdľa
Hubová štrúdľa

Hubová štrúdľa

Jardo Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 14. mája 2021
Hubová štrúdľa
Foto: Archív Nebíčko v papuľke
15 minút
príprava
30 minút
na 180-190 °C

Suroviny

1 bal.
1 ks (na potretie)
Plnka:
1 bal.
 (podľa dostupnosti, zmes)
podľa chuti
1-2 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na plnku nakrájame slaninu a dáme na panvicu. Trochu orestujeme, potom pridáme cibuľku nadrobno nakrájanú a huby pokrájané na tenké pásiky. Opatrne osolíme, okoreníme a dusíme. Pridáme vajce s najemno nasekanou pažítkou.

  2. 2

    Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na tenko. Na cesto nanesieme pripravenú plnku, posypeme nastrúhanou nivou a zvinieme. Štrúdľu položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Konce zahneme, aby plnka nevytiekla.

  3. 3

    Cesto potrieme rozmiešaným vajcom a štrúdľu vložíme do rúry na 180–190 °C a pečieme asi 30 minút.

Diskusia k receptu