Hubový kubo
Vojto Artz
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár METRO, 20. februára 2021
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár METRO, 20. februára 2021
Foto: Dušan Křístek
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
20 minút
na 190-200 °C
na 190-200 °C
Postup
-
1
Sušené huby zalejeme horúcou vodou a necháme 30 minút stáť, aby zmäkli. Krúpy prepláchneme dôkladne v studenej vode a scedíme. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na polovici bravčovej masti. Pridáme krúpy, opražíme a osolíme. Zalejeme podľa potreby vodou, pridáme rascu a uvaríme domäkka.
- 2
Uvarené krúpy dochutíme cesnakom, korením, sušeným majoránom a premiešame. Zmes rozdelíme do zapekacích misiek vytretých masťou.
- 3
Rúru predhrejeme na 190–200 °C, zmes posypeme namočenými sušenými a čerstvými alebo mrazenými hubami, ktoré sme orestovali na troške masti a ochutili soľou, korením a rascou a dáme na 20 minút zapiecť. Pred servírovaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tiež krúpy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu