Hubový kubo

Vojto Artz
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár METRO, 20. februára 2021
Hubový kubo
Foto: Dušan Křístek
4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
na 190-200 °C

Suroviny

100 g
200 g (čerstvé alebo mrazené)
50 g
2 ks
podľa chuti
4 strúčiky
300 g (lámanka)




Postup

  1. 1

    Sušené huby zalejeme horúcou vodou a necháme 30 minút stáť, aby zmäkli. Krúpy prepláchneme dôkladne v studenej vode a scedíme. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na polovici bravčovej masti. Pridáme krúpy, opražíme a osolíme. Zalejeme podľa potreby vodou, pridáme rascu a uvaríme domäkka.

  2. 2

    Uvarené krúpy dochutíme cesnakom, korením, sušeným majoránom a premiešame. Zmes rozdelíme do zapekacích misiek vytretých masťou.

  3. 3

    Rúru predhrejeme na 190–200 °C, zmes posypeme namočenými sušenými a čerstvými alebo mrazenými hubami, ktoré sme orestovali na troške masti a ochutili soľou, korením a rascou a dáme na 20 minút zapiecť. Pred servírovaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia