Hubové rizoto
Hubové rizoto

Rizoto s hubami

Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 29. marca 2022
Rizoto s hubami
Foto: Shutterstock.com
4
porcie

Suroviny

250 g
250 g
1 ks
2 strúčiky
750 ml
200 ml
2 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv očistíme huby a nakrájame ich na plátky (momentálne sú najdostupnejšie šampiňóny).

  2. 2

    Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Smažíme v hrnci na oleji do sklovita. Ošúpeme a rozdrvíme cesnak, pridáme k cibuli a krátko restujeme. Potom pridáme ryžu, zalejeme vínom a necháme ho odpariť.

  3. 3

    Pridáme huby, všetko zalejeme vývarom, aby ryža bola zakrytá. Varíme na miernom ohni 25 minút, postupne prilievame zvyšok vývaru a opakovane miešame. Tesne pred dovarením ryže vmiešame trochu masla a dochutíme soľou a korením. Podľa chuti môžeme pridať nastrúhaný parmezán alebo nasekanú petržlenovú vňať.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Huby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Lacné jedlá, Varené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha