Rizoto s hubami
Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 29. marca 2022
piatková príloha denníka Pravda, 29. marca 2022
Foto: Shutterstock.com
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Najprv očistíme huby a nakrájame ich na plátky (momentálne sú najdostupnejšie šampiňóny).
- 2
Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Smažíme v hrnci na oleji do sklovita. Ošúpeme a rozdrvíme cesnak, pridáme k cibuli a krátko restujeme. Potom pridáme ryžu, zalejeme vínom a necháme ho odpariť.
- 3
Pridáme huby, všetko zalejeme vývarom, aby ryža bola zakrytá. Varíme na miernom ohni 25 minút, postupne prilievame zvyšok vývaru a opakovane miešame. Tesne pred dovarením ryže vmiešame trochu masla a dochutíme soľou a korením. Podľa chuti môžeme pridať nastrúhaný parmezán alebo nasekanú petržlenovú vňať.
Tiež hubové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu