Teplý hubový šalát
Vojto Artz
prezident SZKC a šéfkuchár spoločnosti Metro, 24. novembra 2020
prezident SZKC a šéfkuchár spoločnosti Metro, 24. novembra 2020
Foto: Dušan Křístek
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
Suroviny
800 g (hliva ustricovitá, lesné huby, šampiňóny, šiitake) |
|
4 PL |
|
1-2 strúčiky |
|
2 ks |
|
1 vetvička |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Huby dôkladne očistíme, hlivu zbavíme tvrdého stredu a nakrájame na široké rezance. Šampiňóny očistíme a odstránime nožičky.
- 2
Panvicu alebo wok s hrubým dnom dôkladne rozohrejeme a kvapneme trošku oleja. Aj huby pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme a vložíme na panvicu. Restujeme na maximálne rozpálenom tuku, aby sa huby dozlatista opiekli a nepustili pritom šťavu – nesmú sa dusiť. Osolíme až na koniec.
- 3
Do inej panvice alebo woku dáme olivový olej, nasekaný cesnak a šalotku. Keď cibuľa zosklovatie, pridáme tymian, čili a restujeme. Zalejeme vínnym octom a povaríme asi 2 minúty. Vsypeme orestované huby a odstavíme. Pridáme čerstvo nasekané bylinky, zľahka „prehodíme“ a ihneď servírujeme.
Tiež hubový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu