Hubový šalát
Hubový šalát

Teplý hubový šalát

Vojto Artz
prezident SZKC a šéfkuchár spoločnosti Metro, 24. novembra 2020
Teplý hubový šalát
Foto: Dušan Křístek
4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

800 g (hliva ustricovitá, lesné huby, šampiňóny, šiitake)
4 PL
1-2 strúčiky
2 ks
1 vetvička
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Huby dôkladne očistíme, hlivu zbavíme tvrdého stredu a nakrájame na široké rezance. Šampiňóny očistíme a odstránime nožičky.

  2. 2

    Panvicu alebo wok s hrubým dnom dôkladne rozohrejeme a kvapneme trošku oleja. Aj huby pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme a vložíme na panvicu. Restujeme na maximálne rozpálenom tuku, aby sa huby dozlatista opiekli a nepustili pritom šťavu – nesmú sa dusiť. Osolíme až na koniec.

  3. 3

    Do inej panvice alebo woku dáme olivový olej, nasekaný cesnak a šalotku. Keď cibuľa zosklovatie, pridáme tymian, čili a restujeme. Zalejeme vínnym octom a povaríme asi 2 minúty. Vsypeme orestované huby a odstavíme. Pridáme čerstvo nasekané bylinky, zľahka „prehodíme“ a ihneď servírujeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia