Postup
-
1
Pliecko umyjeme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na rozohriatom tuku.
- 2
Na tuku po opekaní speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme pretlak a opečené pliecko, podlejeme vriacim vývarom alebo vodou a pod pokrievkou dusíme domäkka.
- 3
Občas prelejeme vlastnou šťavou, obrátime a dolejeme vriacej vody alebo vývaru.
- 4
Mäkké mäso vyberieme a pred podávaním pokrájame na porcie, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, zalejeme vlažným vývarom a mliekom, dobre rozmiešame a varíme asi 30 minút.
- 5
Medzitým očistenú koreňovú zeleninu a uhorky pokrájame na tenké rezance a so zeleným hráškom na masle udusíme domäkka.
- 6
Uvarenú omáčku pretrieme cez husté cedidlo, pridáme rozšľahanú kyslú smotanu a udusenú zeleninu, dochutíme citrónovou šťavou a krátko povaríme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu