Bratislavské bravčové pliecko

redakcia - fotkaredakcia, 21. augusta 2009

Suroviny

400 g
40 g
60 g
20 g
60 g
80 g
20 g
150 ml
100 ml
20 g
40 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pliecko umyjeme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na rozohriatom tuku.

  2. 2

    Na tuku po opekaní speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme pretlak a opečené pliecko, podlejeme vriacim vývarom alebo vodou a pod pokrievkou dusíme domäkka.

  3. 3

    Občas prelejeme vlastnou šťavou, obrátime a dolejeme vriacej vody alebo vývaru.

  4. 4

    Mäkké mäso vyberieme a pred podávaním pokrájame na porcie, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, zalejeme vlažným vývarom a mliekom, dobre rozmiešame a varíme asi 30 minút.

  5. 5

    Medzitým očistenú koreňovú zeleninu a uhorky pokrájame na tenké rezance a so zeleným hráškom na masle udusíme domäkka.

  6. 6

    Uvarenú omáčku pretrieme cez husté cedidlo, pridáme rozšľahanú kyslú smotanu a udusenú zeleninu, dochutíme citrónovou šťavou a krátko povaríme.

Diskusia k receptu