Postup
-
1
Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska a kaleráb na stĺpiky. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky.
- 2
Na rozohriatom oleji opečieme z každej strany asi po 5 minút. Mrkvu a kaleráb uvaríme v osolenej vode s korením a cukrom.
- 3
Po 10 minútach pridáme hrášok a varíme ešte 5 minút. Zeleninu scedíme, vývar zachytíme a polejeme vňaťou opraženou na masle.
- 4
Zeleninový vývar, smotanu, víno a múku rozšľaháme, pridáme do výpeku z mäsa a pri miernej teplote varíme asi 10 minút.
- 5
Omáčku dochutíme soľou, korením a posypeme posekanou vňaťou. Mäso podávame s varenou zeleninou, poliate omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu