Bravčová panenka s jarnou zeleninou

redakcia - fotkaredakcia, 4. septembra 2009

Suroviny

250 g
150 g
200 g
0,5 kg
1 KL
20 g
150 ml
5 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska a kaleráb na stĺpiky. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky.

  2. 2

    Na rozohriatom oleji opečieme z každej strany asi po 5 minút. Mrkvu a kaleráb uvaríme v osolenej vode s korením a cukrom.

  3. 3

    Po 10 minútach pridáme hrášok a varíme ešte 5 minút. Zeleninu scedíme, vývar zachytíme a polejeme vňaťou opraženou na masle.

  4. 4

    Zeleninový vývar, smotanu, víno a múku rozšľaháme, pridáme do výpeku z mäsa a pri miernej teplote varíme asi 10 minút.

  5. 5

    Omáčku dochutíme soľou, korením a posypeme posekanou vňaťou. Mäso podávame s varenou zeleninou, poliate omáčkou.

Diskusia k receptu

Vymazať
danka32
no chyba tu uvedenie mnozstva vody pre zeleninovy vyvar, skusala som to a mala som ho privela, potom z toho nevykuzlim omacku, ale len cosi ako polievku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia