Hráškový krém s lososom

redakcia - fotkaredakcia, Bratislava, 4. septembra 2009
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2 ks
1 strúčik
2 ks
40 g
800 g
100 g
50 ml
400 ml
1 KL
5 lístkov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šalotku, cesnak a jarnú cibuľku nadrobno nakrájame a opatrne opražíme na masle do sklovita.

  2. 2

    Prilejeme vývar a pridáme mrazený hrášok. Lososa z oboch strán prudko opečieme na masle a pridáme do polievky. Varíme 15 až 20 minút.

  3. 3

    Všetko rozmixujeme a znova necháme prejsť varom. Do krému pridáme na zjemnenie smotanu, štipku muškátového orieška, pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme.

  4. 4

    Pred podávaním pridáme do krému nasekané lístky mäty a čerstvý hrášok.

Diskusia k receptu