Jarná polievka s krupicovými haluškami

redakcia - fotkaRedakcia, 3. septembra 2009 19:49
Ďalšie recepty »
7-9 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Karfiol rozoberieme na ružičky. Kaleráb očistíme a pokrájame na kocky. Mrkvu očistíme, časť pokrájame na kolieska, časť ponecháme vcelku. Zeleninu opečieme na masle.

  2. 2

    Posolíme ju, zalejeme vývarom a uvedieme do varu. Teplotu znížime, polievku prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni pomaly varíme, kým zelenina úplne nezmäkne. Kým polievku odstavíme, pridáme do nej halušky a necháme ich v nej 7 až 9 minút povariť.

  3. 3

    Hotovú polievku dozdobíme lístkami petržlenovej vňate, nadrobno pokrájanou pažítkou a podľa chuti posolíme.

  4. 4

    Krupicové halušky: z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s olejom. Pridáme pokrájanú petržlenovú vňať s pažítkou, soľ, mleté biele korenie, detskú krupicu a sneh vyšľahaný z bielkov.

  5. 5

    Z cesta pomocou kávovej lyžičky formujeme halušky, ktoré hneď dávame do polievky.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist