tepelná úprava
Postup
-
1
Karfiol rozoberieme na ružičky. Kaleráb očistíme a pokrájame na kocky. Mrkvu očistíme, časť pokrájame na kolieska, časť ponecháme vcelku. Zeleninu opečieme na masle.
- 2
Posolíme ju, zalejeme vývarom a uvedieme do varu. Teplotu znížime, polievku prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni pomaly varíme, kým zelenina úplne nezmäkne. Kým polievku odstavíme, pridáme do nej halušky a necháme ich v nej 7 až 9 minút povariť.
- 3
Hotovú polievku dozdobíme lístkami petržlenovej vňate, nadrobno pokrájanou pažítkou a podľa chuti posolíme.
- 4
Krupicové halušky: z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s olejom. Pridáme pokrájanú petržlenovú vňať s pažítkou, soľ, mleté biele korenie, detskú krupicu a sneh vyšľahaný z bielkov.
- 5
Z cesta pomocou kávovej lyžičky formujeme halušky, ktoré hneď dávame do polievky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu