Jarná polievka s krupicovými haluškami

redakcia - fotkaredakcia, 3. septembra 2009
7-9 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
50 g
30 g
20 g
30 g
2 PL
750 ml
2 ks
1 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Karfiol rozoberieme na ružičky. Kaleráb očistíme a pokrájame na kocky. Mrkvu očistíme, časť pokrájame na kolieska, časť ponecháme vcelku. Zeleninu opečieme na masle.

  2. 2

    Posolíme ju, zalejeme vývarom a uvedieme do varu. Teplotu znížime, polievku prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni pomaly varíme, kým zelenina úplne nezmäkne. Kým polievku odstavíme, pridáme do nej halušky a necháme ich v nej 7 až 9 minút povariť.

  3. 3

    Hotovú polievku dozdobíme lístkami petržlenovej vňate, nadrobno pokrájanou pažítkou a podľa chuti posolíme.

  4. 4

    Krupicové halušky: z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s olejom. Pridáme pokrájanú petržlenovú vňať s pažítkou, soľ, mleté biele korenie, detskú krupicu a sneh vyšľahaný z bielkov.

  5. 5

    Z cesta pomocou kávovej lyžičky formujeme halušky, ktoré hneď dávame do polievky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia