Cestovinová omeleta

redakcia - fotkaredakcia, 18. júla 2009

Suroviny

250 g
2 PL
150 g
100 g
100 g
4 ks
50 g
100 g




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a odkvapkané dáme do misy. Premiešame s PL olivového oleja.

  2. 2

    Hrášok krátko povaríme vo vode a necháme odkvapkať. Pór nakrájame na tenké kolieska, slaninu na kocky.

  3. 3

    Vo väčšej panvici rozohrejeme PL oleja a opečieme slaninu. K mierne opečenej slanine pridáme pór a osmažíme ho do sklovita. Nakoniec pridáme hrášok a ešte niekoľko minút opekáme.

  4. 4

    Vajcia rozšľaháme a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pridáme nastrúhaný parmezán a ricottu (veľmi jemný tvaroh)

  5. 5

    Vajcovú zmes premiešame s uvarenými cestovinami a pridáme do panvice k zmesi póru, slaniny a hrášku. Krátko spolu premiešame, panvicu zakryjeme pokrievkou a necháme asi 10 minút dusiť na miernom plameni.

  6. 6

    Keď vaječná masa stuhne, omeletu opatrne preložíme na veľký tanier a nakrájame ako pizzu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia