Hovädzie mäso na hrášku fotorecept

evusik - fotkaevusik, 20. júna 2010
Hovädzie mäso na hrášku (fotorecept)
Foto: evusik

Nevieme sa z mužom dohodnúť, že či takéto jedlo kedysi v reštauráciách predávali ako Námornícke mäso, alebo Mexický guláš. Ja si osobne myslím, že je to taký mix oboch jedál, skrátka tak ako to máme radi.

6
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
0,5 kg
3-4 PL
1 ks
1 l
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na menšie kúsky, okoreníme, pokvapkáme olejom a na chvíľu odložíme do chladničky. Nakrájanú cibuľu speníme, pridáme mäso a prudko orestujeme, aby sa mäso zatiahlo. Zakryjeme s necháme dusiť vo vlastnej šťave. Postupne podlievame horúcim vývarom, alebo vodou a necháme dusiť do mäkka. Ja som to šupla do tlakového hrnca, podliala vývarom a dusila asi 20 minút.

    Hovädzie mäso na hrášku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokiaľ sa nám robí mäso pripravíme si prílohy. Ja som použila ako vždy parný hrniec: zemiaky, ryža 20 minút, vajcia 15 minút.

    Hovädzie mäso na hrášku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je mäso mäkké, pridáme hrášok, rajčinový pretlak, osolíme, okoreníme ja som pridala chilli pastu aby to bolo trošičku pikant. Podávame s ryžou ozdobené vajcom natvrdo a posypané nastrúhaným syrom.

    Hovädzie mäso na hrášku (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

michsamant
evusik chvalim recept a chcem sa spytat ako to robis ze mas take jasne ciste fotky! mas dobre svetlo v kuchyni? `fakt uzasna fotka, hned som vedela,ze bude tvoja
evusik
@michsamant väčšinou fotím na stole pod oknom, ale tiež sa mi vždy nezadarí, @enerrgizer tu kdesi písal, že spraví aj 50 záberov a potom vyberá, ja to robím presne tak isto, niekedy sa vydaria skoro všetky, niekedy nie. Ale ty to určite poznáš lebo viem, že fotíš nielen jedlo.
frezia68
Neviem,či námornícke....,či mexický.....ale iste dobré :-)))
alexdidi
Mexický guláš sa podával / či ešte podáva? / so strúhaným syrom...takže to bude asi námornícke...
enerrgizer
syr tam je, takže to bude asi mexický... :-) vyzerá to výborne, nech sa to volá hocijako...
tinca
@evus ík ty robíš aj vajcia v parnom hrnci?? A nebuchnú? Lebo vlani som maľovala. To je určite fotené digitálom, lebo MO nie sú také pekné fotky. Už je na ceste jeho kúpa. Ináč dobrý recept, mám rada na šťave
alexdidi
...som to ale nepozorná, nakoniec je to jedno, i tak je fajn...
michsamant
@evusik mas pravdu :) tiez stelujem tanier a uhol pohladu a urobim aj 10 zaberov :) okrem fotenia postupu, to by mi to prihorelo
zitar
námornícke je podľa mňa bez hrachu, myslím si.... a s paradajkovým pretlakom
evusik
@tinca v parnom hrnci sa vajíčka dajú variť na mäkko aj na tvrdo, len to trvá trochu dlhšie - na tvrdo 15 minút a ešte nikdy mi nebuchli dokonca ani nepraskli. Je tam nato mriežka a v nej sú jamky, do ktorých pokladiem vajíčka špičkou dole a už len parím
evusik
máte všetci pravdu - je úplne jedno ako sa to volá - len ja si vždy pri varení tohto jedla spomeniem na všetky jedlá ktoré sa varili v reštikách za socializmu - Námornícke mäso, Mexický guláš, Znojemský guláš ....
veronika353
Manžel chtěl,abych mu uvařila mexický guláš,myslela jsem,že to bude něco s fazolemi,ale nakonec to bylo vlastně hovězí na hrášku:-)Bylo to moc dobré,máme ještě hovězí od farmáře a tak to zase brzy uvařím:-)
viera1
@evusik máš pravdu v úvode,že je to mix ,lebo do námorníckeho mäsa nejde hrášok,ale červené víno + vajíčka a krája sa na hranolčeky.Syr ide do mexického gulášu.To sú klasiky,ktoré nesklamú.Moje deti to mali veľmi radi.Dobrý recept.