Hovädzie mäso na hrášku fotorecept

evusik - fotkaevusik, 20. júna 2010 15:01
Ďalšie recepty »
Hovädzie mäso na hrášku (fotorecept)Foto: evusik

Nevieme sa z mužom dohodnúť, že či takéto jedlo kedysi v reštauráciách predávali ako Námornícke mäso, alebo Mexický guláš. Ja si osobne myslím, že je to taký mix oboch jedál, skrátka tak ako to máme radi.

6
porcií
10 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso nakrájame na menšie kúsky, okoreníme, pokvapkáme olejom a na chvíľu odložíme do chladničky. Nakrájanú cibuľu speníme, pridáme mäso a prudko orestujeme, aby sa mäso zatiahlo. Zakryjeme s necháme dusiť vo vlastnej šťave. Postupne podlievame horúcim vývarom, alebo vodou a necháme dusiť do mäkka. Ja som to šupla do tlakového hrnca, podliala vývarom a dusila asi 20 minút.

    Hovädzie mäso na hrášku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokiaľ sa nám robí mäso pripravíme si prílohy. Ja som použila ako vždy parný hrniec: zemiaky, ryža 20 minút, vajcia 15 minút.

    Hovädzie mäso na hrášku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je mäso mäkké, pridáme hrášok, rajčinový pretlak, osolíme, okoreníme ja som pridala chilli pastu aby to bolo trošičku pikant. Podávame s ryžou ozdobené vajcom natvrdo a posypané nastrúhaným syrom.

    Hovädzie mäso na hrášku (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist