Bulgur s indickým hráškom a lieskovcami

vegecan - bez fotkyvegecan, 9. augusta 2010
Bulgur s indickým hráškom a lieskovcami
Foto: vegecan

Pestrá chuť korenia s orieškovým nádychom:)

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Neurčila som množstvo uvedených potravín, záleží od počtu stravníkov. Začneme s bulgurom, ktorý varíme vo vriacej vode 2 minúty (1 šálka bulguru: 2 šálky vody), odstavíme a necháme dôjsť pod pokrievkou zhruba 20 minút, aby pekne napučal.

  2. 2

    Potom si pripravíme suchú panvicu, kde si najprv na sucho opražíme lieskové oriešky (vôbec netreba lúpať, vznikne nám tak aspoň zdravšia a krajšia farebná pochúťka). K nim pridáme mrazený hrášok, podlejeme vriacou vodou a dochutíme všetkými koreniami, mletou škoricou a mletou štipľavou paprikou (nie chilli, ak smiem doporučiť). pod pokrievkou dusíme domäkka a zhruba 15 minút.

  3. 3

    Na záver už len hráškovo lieskovú zmes pridáme k hotovému bulguru, ktorý svojou mierne orieškovou chuťou jedlo výborne doplní, dobre premiešame a podávame teplé.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Bulgur mám rada ,dá sa použiť praktický ako príloha ku skoro všetkým jedlám a zo zeleninou je úplne najlepší, ale s orieškami som ho ešte nerobila - určite vyskúšam. Nevadia tam tie šupiny s orieškou? lebo keď sa pražia na sucho,tak šupka ide dole
Mne osobne nevadia, ale mne osobne chutia aj mandle viac so supkou ako bez nej, takze to asi zalezi skor od toho, ako komu co chuti. Neprazim ich dlho, skor tak, aby sa zohriala predtym dobre panvica a kvoli voni.

Pridaj komentár k receptu: