Foto: vegecan
Pestrá chuť korenia s orieškovým nádychom:)
Postup
-
1
Neurčila som množstvo uvedených potravín, záleží od počtu stravníkov. Začneme s bulgurom, ktorý varíme vo vriacej vode 2 minúty (1 šálka bulguru: 2 šálky vody), odstavíme a necháme dôjsť pod pokrievkou zhruba 20 minút, aby pekne napučal.
- 2
Potom si pripravíme suchú panvicu, kde si najprv na sucho opražíme lieskové oriešky (vôbec netreba lúpať, vznikne nám tak aspoň zdravšia a krajšia farebná pochúťka). K nim pridáme mrazený hrášok, podlejeme vriacou vodou a dochutíme všetkými koreniami, mletou škoricou a mletou štipľavou paprikou (nie chilli, ak smiem doporučiť). pod pokrievkou dusíme domäkka a zhruba 15 minút.
- 3
Na záver už len hráškovo lieskovú zmes pridáme k hotovému bulguru, ktorý svojou mierne orieškovou chuťou jedlo výborne doplní, dobre premiešame a podávame teplé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu