Foto: oco
Gratinovanie je...?Rúru zohrejeme na potrebnú teplotu a potom prepneme tak,aby hrial len vrch.Je nutné rúru predhriať.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Karfiol krátko povaríme v osolenej vode.Vyberieme necháme odkvapkať,rozoberieme na ružičky.Zemiaky dobre umyjeme ,nešúpeme nakrájame na kolieska.
- 2
V hrnci /ktorý môže ísť do rúry /na oleji opečieme zemiaky, osolíme soľou a vegetou pridáme karfiol podlejeme trochou vody z varenia karfiolu,dusíme pokiaľ zemiaky niesu tak akurát mäkke.
- 3
Medzi tým 200 ml.vody zmiešame s 1 lyžicou solamylu.Uvedieme do varu,pridáme syr,dobre zamiešame aby sa syr rozpustil,dochutíme muškátovým kvetom.
- 4
Do zemiakov s karfiolom nasypeme hrášok alebo kukuricu,zalejeme omáčkou.Na vrch poukladáme anglickú slaninku a zapekáme 15 minút v horúcej rúre len zhora.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu