Ryba v šafráne

zasazuza - bez fotkyzasazuza, 22. mája 2010

Tento recept som si jednoducho vymyslela :-). Nevedela som, čo budem variť, ale chcela som, aby to bolo niečo výnimočné a slávnostné. Veľmi ma Zobraziť celý popisTento recept som si jednoducho vymyslela :-). Nevedela som, čo budem variť, ale chcela som, aby to bolo niečo výnimočné a slávnostné. Veľmi ma prekvapilo, že moji priatelia to ocenili ako jeden z najlepších receptov.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
Omáčka:
1 ks
1/4 kávová lyžička
2 kávová lyžička
3 kávová lyžička
3 polievková lyžica
Hráškové zemiaky:
1  kg
2 balenia
1 ks




Postup

  1. 1

    Výnimočne začneme prílohou. Dáme variť do osolenej vody ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky. Cibuľu pokrájame nadrobno, orestujeme na oleji a pridáme mrazený hrášok. Podlejeme vodou a dáme uvariť do mäkka. Zo zemiakov, masla a mlieka vyšľaháme zemiakové pyré. Uvarený hrášok scedíme z vody (trochu vody musi zostať) a rozmixujeme ho ponorným mixérom na jemné pyré. Zemiakové pyré zmiešame s hráškovým pyré a príloha je hotová.

  2. 2

    Smotanu na varenie dáme ohriať, pridáme soľ, šafran a povaríme, pokiaľ šafran nepustí farbu a vôňu. Zahustíme maizenou rozrobenou s vodou tak, aby omáčka bola krémová. Pridáme citrónovú šťavu, prípadne ešte dohustíme. Omáčka by nemala byť veľmi kyslá a mala by mať výraznú šafranovú chuť.

  3. 3

    Rybu osolíme bylinkovou soľou a dáme prudko opiecť na rozpálený olivový olej s príchuťou cesnaku. Servírujeme preliatu omáčkou, ozdobenú stonkou kôpru a s hráškovým pyré.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia