Tento recept som si jednoducho vymyslela :-). Nevedela som, čo budem variť, ale chcela som, aby to bolo niečo výnimočné a slávnostné. Veľmi ma Zobraziť celý popisTento recept som si jednoducho vymyslela :-). Nevedela som, čo budem variť, ale chcela som, aby to bolo niečo výnimočné a slávnostné. Veľmi ma prekvapilo, že moji priatelia to ocenili ako jeden z najlepších receptov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 8 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| Omáčka: | |
| 1 ks |
|
| 1/4 kávová lyžička |
|
| 2 kávová lyžička |
|
|
|
|
| 3 kávová lyžička |
|
| 3 polievková lyžica |
|
| Hráškové zemiaky: | |
| 1 kg |
|
| 2 balenia |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Výnimočne začneme prílohou. Dáme variť do osolenej vody ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky. Cibuľu pokrájame nadrobno, orestujeme na oleji a pridáme mrazený hrášok. Podlejeme vodou a dáme uvariť do mäkka. Zo zemiakov, masla a mlieka vyšľaháme zemiakové pyré. Uvarený hrášok scedíme z vody (trochu vody musi zostať) a rozmixujeme ho ponorným mixérom na jemné pyré. Zemiakové pyré zmiešame s hráškovým pyré a príloha je hotová.
- 2
Smotanu na varenie dáme ohriať, pridáme soľ, šafran a povaríme, pokiaľ šafran nepustí farbu a vôňu. Zahustíme maizenou rozrobenou s vodou tak, aby omáčka bola krémová. Pridáme citrónovú šťavu, prípadne ešte dohustíme. Omáčka by nemala byť veľmi kyslá a mala by mať výraznú šafranovú chuť.
- 3
Rybu osolíme bylinkovou soľou a dáme prudko opiecť na rozpálený olivový olej s príchuťou cesnaku. Servírujeme preliatu omáčkou, ozdobenú stonkou kôpru a s hráškovým pyré.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu