Hrachová nátierka

evusik - fotkaevusik, 27. mája 2010
Hrachová nátierka
Foto: evusik

Trochu netradičná pomazánka ale deti ju ľúbia.

10 minút
príprava

Suroviny

200 g
100 g
2 strúčiky
2 PL
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    mrazený hrach dáme uvariť do osolenej vody, scedíme a rozmixujeme spolu s taveným syrom a olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pridáme roztlačený cesnak.

  2. 2

    Sézamové semienka nasucho opražíme a pridáme do pomazánky. Nakoniec pridáme čerstvé posekané vňate - ja som dala petržlen, kmín, kôpor.

  3. 3

    Podávame na hrianke, bagete, alebo s chlebíkom. My sme ju mali s čerstvo upečeným pivovým chlebom.

    Hrachová nátierka - obrázok 3

Diskusia k receptu

alexdidi
vyskúšam aj s tým pivným chlebíkom...vyzerá naozaj dobre...viem si ju však predstaviť aj k cestovinám ako pesto
sjuz
jééj, dobrý nápad, určite skúsim :)
sjuz
zabudla som ešte - krásne foto....
majsterka
pomazánku som urobila,j hned"sa aj minula,ani pivný chlebík nebol k nej upečený,nebolo kedy
klaura
mám mrazený hrášok ešte odvlani ... a už viem, ako ho spotrebujem, aby bolo miesto na nový ... výborný recept
evusik
@mischa to čo je na obrázku to je kmín, ten mám nasadený tento rok prvý krát a je výborný. Predtým som dávala petržlenovú vňať.
michsamant
konecne mam vsetky suroviny, len sa chcem este spytat kolko gramov ma ten syr v crievku?
evusik
@mischa keby som tak vedela, momentálne nemám v chladničke, ale myslím si, že 100g, viac to určite nie je, tak nech sa ti darí
michsamant
Mila @evusik....... :)))) takto sa usmievam po tom, co som ochutnala :))) VYBORNA natierka! Urcite som ju nerobila naposledy. Zelenu vnatku som do nej dala pazitku a nesolila som ani vodu, v ktorej so varila hrach, lebo syr co som dala sa mi zdal dost slany. Dakujem ti za receptik :)



maartina
určite výborná nátierka ... z hrášku som teda ešte neskúšala, musím to čo najskôr napraviť :)
maartina
dnes som ju spravila ...je výýýýborná, zalizovali sme sa až za ušami :))
katkat
cakala som ze bude dobra, ale tato natierka je viac nez vynikajuca! Bohuzial, vacsi superlativ uz mi nenapada...:)) urcite u mna doma nie je posledny krat :)
monzet
Perfektná!!!Syn sa jej nevedel dojesť:-))Takže u nás bude na raňajky určite častejšie...Ďakujem za nápad
methi
Dnes som miesto taveneho dala nastruhany tvrdy syr, pridala jarnu cibulku a mnamky :)

evusik
@methi veru už som dávno nerobila, robíš chute... ďakujem za krásne foto :-)
mijaita
@methi dobře oživit recept, mnoha třeba unikl a také jsou tu noví varechači. A ještě tvoje dvě fotky a fotka @evusik lakají !
methi
Ja mam tieto hraskove, fazulove, sosovicove, mungove natierku hrozne rada. Bud syr, rajcinu alebo pastu z kesu orechov, dochutit korenim a bylinkami, uplna lahoda.
katka78
Ďakujem @methi , že "oživia"a recept, vďaka čomu som si ho všimla. @evusik nátierka je výborná. Len teraz som ju urobila, ešte potrebuje trošku zachladiť, ale už som samozrejme koštovala a je super. Rozmýšľam, že ju budem na Silvestra podávať k drobnému slanému pečivu. Tavený syr som nahradila smotanovým krémom a hrášok som nevarila, mám rada surový a nakoniec som pridala ešte pár kvapiek citrónu. @evusik , ďakujem pekne za recept a inšpiráciu!


evusik
@katka78 pekne si sa inšpirovala, povedala by som, že recept si priam vylepšila... ja tiež už nepoužívam tavené syry, syn ma trochu poučil a dal mi aj čo to prečítať, takže už dlhší čas nekupujem... tavený syr sa dá nahradiť hoci aj obyčajným tvarohom, ale u nás najviac fičí stečený jogurt, alebo ešte lepšie stečený jogurt spolu s kyslou smotanou z toho robím všetky pomazánky... ešte raz ďakujem aj za krásne foto :-)
katka78
Aj ja by som použila stečený jogurt, keby ma to už včera napadlo (nechávam stiecť cez noc), ale však nevadí, urobím tak nabudúce a pridám aj tú kyslú smotanu, ďakujem za tip! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia