porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie mäso umyjeme a osušíme a v rozpálenom oleji na panvici z oboch strán dozlatova upečieme. Necháme vychladnúť.
- 2
Paradajky olúpeme, rozštvrtíme a nakrájame na menšie kúsky. Hrášok necháme rozmraziť. Želatínu necháme zmäknúť v studenej vode. Vývar zohrejeme, ochutíme octom, soľou a peprom. Želatínu vytlačíme a rozpustíme vo vývare.
- 3
Šesť menších okrúhlych formičiek vypláchneme studenou vodou a do každej nalejeme trochu vývaru. Kuracie mäso nakrájame na kúsky. Do formičiek navrstvíme mäso, paradajky, hrášok a nasekanú petržlenovú vňať. Doplníme zvyškom vývaru a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním formičky ponoríme na chvíľu do horúcej vody, vyklopíme na taniere, posypeme petržlenovou vňaťou a smotanou, ktorú sme dohladka rozmiešali s mletým peprom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu