Kuracia huspenina

varticek - fotkavarticek, 8. mája 2010
6
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 PL
2 ks
8 ks
3/8 l
3 PL
5 PL
200 g
150 g




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso umyjeme a osušíme a v rozpálenom oleji na panvici z oboch strán dozlatova upečieme. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Paradajky olúpeme, rozštvrtíme a nakrájame na menšie kúsky. Hrášok necháme rozmraziť. Želatínu necháme zmäknúť v studenej vode. Vývar zohrejeme, ochutíme octom, soľou a peprom. Želatínu vytlačíme a rozpustíme vo vývare.

  3. 3

    Šesť menších okrúhlych formičiek vypláchneme studenou vodou a do každej nalejeme trochu vývaru. Kuracie mäso nakrájame na kúsky. Do formičiek navrstvíme mäso, paradajky, hrášok a nasekanú petržlenovú vňať. Doplníme zvyškom vývaru a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním formičky ponoríme na chvíľu do horúcej vody, vyklopíme na taniere, posypeme petržlenovou vňaťou a smotanou, ktorú sme dohladka rozmiešali s mletým peprom.

Diskusia k receptu

marlen
veľmi krásne a v podstate - diétne kanapky, supééér..
marlen
p.s. silný vývar, ktorý dobre stuhne aj bez želatíny , sa dá urobiť aj s morčacích krídel, nechám ich variť, kým mäsko nezmäkne, oberiem. kosti a chrupavky dám s vývarom, strúčikmi cesnaku, celým čiernxym korením a čili variť do kuchty., pomaly, dlho. poto precedím, nechám vychladnúť, pozbieram stuhnutý tul, a používam do jedá. v chladničke stuhne dosť pevne. huspenina - to by ma nenapadlo, ešte aj ozdobná.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia