Svoja pečienka

stefanm - fotkastefanm, 2. augusta 2010
Svoja pečienka
Foto: stefanm

V originály sa toto jedlo volá Štefanská pečienka.Ale keďže sa robí z hovädzieho mäsa a ja som použil bravčové tak som názov zmenil.Ja sa Zobraziť celý popisV originály sa toto jedlo volá Štefanská pečienka.Ale keďže sa robí z hovädzieho mäsa a ja som použil bravčové tak som názov zmenil.Ja sa často dobre pobavím v reštauráciach na tých názvoch jedál.Niekedy až neskutočne nápady.Ale to je asi na tému do diskusie.

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3-4 ks
3-4 plátky




Postup

  1. 1

    Do mäsa urobíme po dĺžke v strede väčší otvor ,osolíme a okoreníme ho z vnútra a vložíme doňho v plátkoch slaniny obalené uvarené vajíčka na tvrdo.Otvor uzavrieme a mäso oviažeme niťou.Potrieme ho olejom,osolíme,okoreníme,posypeme cesnakom a na oleji opečieme.Podlejeme vodou a dusíme kým nezmäkne(asi 45min.)Udusené mäso ešte raz opečieme sprudka na oleji,vyberieme a prikryté necháme ochladnúť.Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu,pridáme hrášok,dochutíme a dolejeme trocha vody.Povaríme kým hrášok nezmekne,zahustíme trochu hladkou múkou rozmiešanéj v troche vody a ešte chvíľu varíme.Z mäsa odstránime nite,pokrájame ho na plátky a podávame s vhodnou prílohou....(jezibabka1-to úplne v ľavo hore je pivko!!)

Diskusia k receptu

evanaaa
Vypadá to pekne, myslím,že to je už prekrojený plát mäsa, len nechápem : ak je už udusené domäkka, načo ešte raz zbytočne opiecť na oleji a prečo nechať vychladnúť, ke´d vždy, v prípade, že sa mäso na čas vyberie, udržuje sa v teple, ak sa znovu vracia do šťavy, a nenecháva sa vychladnúť. Ale možno som dobre neporozumela. Niekedy mám dlhé vedenie.
evanaaa
Ja mám recept na Śtefanské pečené, kde sa mäso, naplnené ako to tvoje pre dohotovením dá ešte zapiecť do rúry, šťava sa zahustí, povarí, mäso sa nakrája a vloží späť. Je to hovädzie, ako spomínaš, ale ani obdoba z bravčového nemusí byť zlá, je to tvoj recept.
alexdidi
Stará dobrá klasika našich jedální..určite dobrá aj z bravčovinky...
tetuska
to si pamätám z detstva, mama to často robievala...
marikafil
som sa zľakla, že z patológie - že "svoja" pečienka... Takže ja som teraz nemusela ani do reštiky, aby ma názov jedla pobavil:-)))
hefi
šikulko-stefanko -vyzerá to chutne☺
bozulka
@marikafil , práve si mi zobrala z pera,teda s klávesnice,že @stefanm sa pre varechu obetoval a uvaril nám "špecialitku".Ale aj tak tie zemiačky sú "na zjedenie" a ostatné ako príloha -dobré !
jezibabka1
@stefanm supiš názov a mňamkový recept, ukladám si :) no a keď som videla, kto to pridal, tak som najskôr hľadala to pivko :))))
janazjarku
Jaj dobre, že si dal link v tom čase, keď si ho pridal som dovolenkuvala a nebyť otázky v diskusií nikdy túto fajnotu nenájdem !!
lubika2008
Ďakujem za dnešný fajnový obed, pri ktorom som sa inšpirovala týmto receptom... naozaj mňamka... s hráškom - pre mňa novinka, ale super... ukladám do KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia