Foto: stefanm
V originály sa toto jedlo volá Štefanská pečienka.Ale keďže sa robí z hovädzieho mäsa a ja som použil bravčové tak som názov zmenil.Ja sa Zobraziť celý popisV originály sa toto jedlo volá Štefanská pečienka.Ale keďže sa robí z hovädzieho mäsa a ja som použil bravčové tak som názov zmenil.Ja sa často dobre pobavím v reštauráciach na tých názvoch jedál.Niekedy až neskutočne nápady.Ale to je asi na tému do diskusie.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do mäsa urobíme po dĺžke v strede väčší otvor ,osolíme a okoreníme ho z vnútra a vložíme doňho v plátkoch slaniny obalené uvarené vajíčka na tvrdo.Otvor uzavrieme a mäso oviažeme niťou.Potrieme ho olejom,osolíme,okoreníme,posypeme cesnakom a na oleji opečieme.Podlejeme vodou a dusíme kým nezmäkne(asi 45min.)Udusené mäso ešte raz opečieme sprudka na oleji,vyberieme a prikryté necháme ochladnúť.Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu,pridáme hrášok,dochutíme a dolejeme trocha vody.Povaríme kým hrášok nezmekne,zahustíme trochu hladkou múkou rozmiešanéj v troche vody a ešte chvíľu varíme.Z mäsa odstránime nite,pokrájame ho na plátky a podávame s vhodnou prílohou....(jezibabka1-to úplne v ľavo hore je pivko!!)
Diskusia k receptu