Recepty, kde je horúca
Piškotóvo-vanilková bublanina s jahodami a posýpkou
Jahody omyjeme a odstopkujeme, necháme okapat. Změklé máslo v prstech promneme s cukry a moukou...
Éclairs s vanilkovým krémom a jahodami
Fantastický dezert z odpaľovaného cesta, ktorý uspokojí aj náročných maškrtníkov.
Perkelt k fazuľkovému prívarku
Variant môjho perkeltu z hovädzieho mäsa z krku s párkami, doplnený vždy dostupnou zeleninou....
Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá
Moja milovaná dcérka Angie (52) i moja prevzácna „prišahaná“ (77) rukou i hlavou spoločnou, pri varení razia motto: „Čo
najrýchlejšie, najjednoduchšie a maximálne 7 surovín“....
Hroznový želé jogurtovec
Nepoužila som žiadny cukor, lebo piškóty, galaretky aj hrozno sú sladké dosť.
Rezance fettuccelle s lekvárom, lieskovcami a škvarkami
Tak toto je extra objednávka mojej „prišahanej“ krajšej polovičky....
Bezlepkové slané oblátky so syrom a rascou
Pripravte si chrumkavé syrové oblátky s rascou, ktoré sú ideálne na každú oslavu či rodinné posedenie....
Kačica so sušeným ovocím
Pečená kačica je delikatesa. Dá sa pripravovať na veľa spôsobov. Jedným z nich je aj pečenie na sušenom ovocí....
Treska s hubami shimeji
Shimeji je výborná huba pochádzajúca z Ázie. Je nielen chutná, ale podľa starej čínskej medicíny...
Roláda s marhuľovou plnkou
Zahĺbil som sa do čítania, na feminity.zoznam.sk, receptu „marhuľová švajčiarska roláda“ a veľmi sa mi zapáčil....
Kuskusový šalát s fetou, červenou repou a so špenátom
Kuskus pripravíme podľa pokynov na obale, necháme trošku vychladnúť a premiešame vidličkou.
Paradajkovo-cviklová „valentínska“ polievka
Aká polievka na Valentína? No predsa paradajkovo-cviklová.
Cvikla dodá klasickej rajčinovej polievke krásnu výraznú farbu......
Punčová roláda plnená punčovinou
Milujem punčák v každej podobe, tak konečne prišiel rad aj na punčovú roládu plnenú punčovinou....
Mramorovaná bábovka s kúskami čokolády
Klasická bábovka vylepšená do mramorovanej podoby s chuťou obohatenou o kúsky horkej čokolády.
Pikantná polievka s oranžovou šošovicou
Variant jemnej strukoviny s jednoduchou, no zato s bohatou paletou chutí so sladkosťou šošovice, vôňou rasce, kyslosťou
citróna, čarom paradajok, pikantnosťou ďumbiera a chilli papričky....
Bezlepkový metrový koláč
Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne...
Bratislavské rožky
Tento rok oslavujú bratislavské rožky malé výročie. Pred 10 rokmi získali od Európskej únie značku Zaručená...
Mokrá bábovka s instantnou kávou
Šťavnatá bábovka s výbornou chuťou, ktorá nie je veľmi sladká, čo mi vyhovuje. Pohár...
Domáci vaječný likér
Vaječný likér, to je pochúťka. Výborne sa hodí na sviatočné dni a je výnimočnou ingredienciou...
Morčacie drobky s orzom podľa seniora
Cestoviny, hlavne ako príloha k rôzne pripraveným mäsám, sú na stole našej kuchyne častým a obľúbeným
„hosťom“....
Bezlepkový oblíž prst
Cesto: Vyšľaháme bielky s práškovým cukrom. Do vyšľahaného tuhého snehu pridáme po jednom žĺtky, po...
Varechový koláč
Koláč s takýmto názvom určite patrí na Varechu. Viem, nie je to žiadna novinka, ale možno ho každý nepozná a zíde sa
niekomu....
Hovädzie mäso s paprikami a s ryžou
...alebo aj, ak sa Vám tak viac páči, obrátené rizoto z Košíc. Je v ňom viac mäsa, ako ryže....
Piškotové dortíky s Nutellou a rumem
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a přidáme horkou vodu, během šlehání přidáváme olej, mouku...
Koložvárska kapusta podľa mňa
U nás už od dávna nazývaná ako skladaná. Variantov na jej technológiu je veľa. V...

Piškotóvo-vanilková bublanina s jahodami a posýpkou
Jahody omyjeme a odstopkujeme, necháme okapat. Změklé máslo v prstech promneme s cukry a moukou...

Éclairs s vanilkovým krémom a jahodami
Fantastický dezert z odpaľovaného cesta, ktorý uspokojí aj náročných maškrtníkov.

Perkelt k fazuľkovému prívarku
Variant môjho perkeltu z hovädzieho mäsa z krku s párkami, doplnený vždy dostupnou zeleninou....

Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá
Moja milovaná dcérka Angie (52) i moja prevzácna „prišahaná“ (77) rukou i hlavou spoločnou, pri varení razia motto: „Čo najrýchlejšie, najjednoduchšie a maximálne 7 surovín“....

Hroznový želé jogurtovec
Nepoužila som žiadny cukor, lebo piškóty, galaretky aj hrozno sú sladké dosť.

Rezance fettuccelle s lekvárom, lieskovcami a škvarkami
Tak toto je extra objednávka mojej „prišahanej“ krajšej polovičky....

Bezlepkové slané oblátky so syrom a rascou
Pripravte si chrumkavé syrové oblátky s rascou, ktoré sú ideálne na každú oslavu či rodinné posedenie....

Kačica so sušeným ovocím
Pečená kačica je delikatesa. Dá sa pripravovať na veľa spôsobov. Jedným z nich je aj pečenie na sušenom ovocí....

Treska s hubami shimeji
Shimeji je výborná huba pochádzajúca z Ázie. Je nielen chutná, ale podľa starej čínskej medicíny...

Roláda s marhuľovou plnkou
Zahĺbil som sa do čítania, na feminity.zoznam.sk, receptu „marhuľová švajčiarska roláda“ a veľmi sa mi zapáčil....

Kuskusový šalát s fetou, červenou repou a so špenátom
Kuskus pripravíme podľa pokynov na obale, necháme trošku vychladnúť a premiešame vidličkou.

Paradajkovo-cviklová „valentínska“ polievka
Aká polievka na Valentína? No predsa paradajkovo-cviklová. Cvikla dodá klasickej rajčinovej polievke krásnu výraznú farbu......

Punčová roláda plnená punčovinou
Milujem punčák v každej podobe, tak konečne prišiel rad aj na punčovú roládu plnenú punčovinou....

Mramorovaná bábovka s kúskami čokolády
Klasická bábovka vylepšená do mramorovanej podoby s chuťou obohatenou o kúsky horkej čokolády.

Pikantná polievka s oranžovou šošovicou
Variant jemnej strukoviny s jednoduchou, no zato s bohatou paletou chutí so sladkosťou šošovice, vôňou rasce, kyslosťou citróna, čarom paradajok, pikantnosťou ďumbiera a chilli papričky....

Bezlepkový metrový koláč
Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne...

Bratislavské rožky
Tento rok oslavujú bratislavské rožky malé výročie. Pred 10 rokmi získali od Európskej únie značku Zaručená...

Mokrá bábovka s instantnou kávou
Šťavnatá bábovka s výbornou chuťou, ktorá nie je veľmi sladká, čo mi vyhovuje. Pohár...

Domáci vaječný likér
Vaječný likér, to je pochúťka. Výborne sa hodí na sviatočné dni a je výnimočnou ingredienciou...

Morčacie drobky s orzom podľa seniora
Cestoviny, hlavne ako príloha k rôzne pripraveným mäsám, sú na stole našej kuchyne častým a obľúbeným „hosťom“....

Bezlepkový oblíž prst
Cesto: Vyšľaháme bielky s práškovým cukrom. Do vyšľahaného tuhého snehu pridáme po jednom žĺtky, po...

Varechový koláč
Koláč s takýmto názvom určite patrí na Varechu. Viem, nie je to žiadna novinka, ale možno ho každý nepozná a zíde sa niekomu....

Hovädzie mäso s paprikami a s ryžou
...alebo aj, ak sa Vám tak viac páči, obrátené rizoto z Košíc. Je v ňom viac mäsa, ako ryže....

Piškotové dortíky s Nutellou a rumem
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a přidáme horkou vodu, během šlehání přidáváme olej, mouku...

Koložvárska kapusta podľa mňa
U nás už od dávna nazývaná ako skladaná. Variantov na jej technológiu je veľa. V...