Neodolatelná chuť kávy.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Kávová zmes: | |
10 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL horúca |
|
Žĺtková zmes: | |
60 g |
|
4 ks |
|
55 g |
|
60 g |
|
1 ČL |
|
Múčna zmes: | |
110 g |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
Bielková zmes: | |
4 ks |
|
1/2 ČL |
|
60 g |
|
Kávový krém: | |
2 ČL |
|
1 ČL horúca |
|
250 g |
|
70 g |
|
štipka |
|
300 g |
|
Čokoládová poleva: | |
100 ml (horúca) |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Zmiešajte 10 g instantnej kávy, 1 ČL kakaa a 1 ČL horúcej vody. Dobre premiešajte.
- 2
V ďalšej miske zmiešajte 60 g práškového cukru a 4 žĺtky. Miešajte, kým sa cukor nerozpustí, a pridajte 55 g oleja a 60 g mlieka. Teraz pridajte rozmiešanú kávu a 1 ČL vanilkového extraktu.
- 3
Zmiešajte 110 g hladkej múky s 1/2 ČL prášku do pečiva a 1/4 ČL soli a preosejte do zmesi. Dobre premiešajte a odložte bokom.
- 4
4 bielky vyšľahajte do peny. Pridajte 1/2 ČL octu a 60 g kryštálového cukru pridávajte po dávkach. Neustále miešajte do tuhého snehu. Bielkový sneh jemne po dávkach vmiešajte do cesta a cesto nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie veľkosti 28×28 cm. Pečte v predhriatej rúre na 170 stupňov 18-20 minút. Koláč nechajte vychladnúť.
- 5
V mise zmiešajte 2 ČL instantnej kávy a 1 ČL horúcej vody, dobre premiešajte a dajte bokom.
- 6
Do misky dajte 250 g smotanového syra a vyšľahajte do hladka. Pridajte 70 g práškového cukru a štipku soli a vymiešajte. Pridajte 300 g smotany na šľahanie a šľahajte. Teraz do zmesi pridajte kávu a premiešajte vareškou.
- 7
Korpus rozdeľte na dve polovice. Na spodnú časť natrite pripravený krém a uhlaďte. Na krém položte druhú polovicu korpusu a znovu potrite krémom. Dajte do chladničky na 1-2 hodiny stuhnúť.
- 8
Do 100 g horúcej smotany pridajte 100 g polosladkej čokolády a miešajte, až kým sa úplne nerozpustí. Pripravenou polevou potrite vrch zákusku a dajte do chladničky na 2-3 hodiny stuhnúť. Dobrú chuť!
Tiež kávový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu