Kávový zákusok
Kávový zákusok

Kávové rezy

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, včera 14:04

Neodolatelná chuť kávy.

20-22
porcií
40 minút
príprava
18-20 minút
na 170 °C

Suroviny

Kávová zmes:
10 g
1 ČL
1 ČL horúca
Žĺtková zmes:
60 g
4 ks
55 g
60 g
1 ČL
Múčna zmes:
110 g
1/2 ČL
1/4 ČL
Bielková zmes:
4 ks
1/2 ČL
60 g
Kávový krém:
2 ČL
1 ČL horúca
250 g
70 g
 štipka
300 g
Čokoládová poleva:
100 ml (horúca)
100 g



Postup

  1. 1

    Zmiešajte 10 g instantnej kávy, 1 ČL kakaa a 1 ČL horúcej vody. Dobre premiešajte.

  2. 2

    V ďalšej miske zmiešajte 60 g práškového cukru a 4 žĺtky. Miešajte, kým sa cukor nerozpustí, a pridajte 55 g oleja a 60 g mlieka. Teraz pridajte rozmiešanú kávu a 1 ČL vanilkového extraktu.

  3. 3

    Zmiešajte 110 g hladkej múky s 1/2 ČL prášku do pečiva a 1/4 ČL soli a preosejte do zmesi. Dobre premiešajte a odložte bokom.

  4. 4

    4 bielky vyšľahajte do peny. Pridajte 1/2 ČL octu a 60 g kryštálového cukru pridávajte po dávkach. Neustále miešajte do tuhého snehu. Bielkový sneh jemne po dávkach vmiešajte do cesta a cesto nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie veľkosti 28×28 cm. Pečte v predhriatej rúre na 170 stupňov 18-20 minút. Koláč nechajte vychladnúť.

  5. 5

    V mise zmiešajte 2 ČL instantnej kávy a 1 ČL horúcej vody, dobre premiešajte a dajte bokom.

  6. 6

    Do misky dajte 250 g smotanového syra a vyšľahajte do hladka. Pridajte 70 g práškového cukru a štipku soli a vymiešajte. Pridajte 300 g smotany na šľahanie a šľahajte. Teraz do zmesi pridajte kávu a premiešajte vareškou.

  7. 7

    Korpus rozdeľte na dve polovice. Na spodnú časť natrite pripravený krém a uhlaďte. Na krém položte druhú polovicu korpusu a znovu potrite krémom. Dajte do chladničky na 1-2 hodiny stuhnúť.

  8. 8

    Do 100 g horúcej smotany pridajte 100 g polosladkej čokolády a miešajte, až kým sa úplne nerozpustí. Pripravenou polevou potrite vrch zákusku a dajte do chladničky na 2-3 hodiny stuhnúť. Dobrú chuť!

    Kávové rezy - obrázok 8

Diskusia k receptu