Éclairs s vanilkovým krémom a jahodami
mesačník Varecha, dnes 15:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Fantastický dezert z odpaľovaného cesta, ktorý uspokojí aj náročných maškrtníkov.
porcií
príprava
na 200/180 °C
Suroviny
Odpaľované cesto: | |
260 ml |
|
štipka |
|
80 ml |
|
200 g |
|
5 ks |
|
Krém: | |
250 ml |
|
60 g |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
Poleva: | |
150 g |
|
2 PL horúca |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Na dokončenie: | |
200 g |
|
Postup
-
1
Do vriacej osolenej vody s olejom prisypeme preosiatu múku. Teplotu zmiernime a vareškou miešame cesto tak dlho, kým sa neprestane lepiť na steny a dno hrnca. Potom cesto preložíme do studenej misy. Miešame, kým trochu nevychladne. Následne po jednom zašľahávame vajcia a vymiešame husté, hladké a lesklé cesto.
- 2
Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a na tukom vymastený plech striekame pásiky dlhé asi 10 cm. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 180 °C a pečieme ďalších 20 minút dozlatista. Vychladnuté korpusy pozdĺžne prekrojíme.
- 3
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Do vlažného pudingu zašľaháme na kúsky nakrájané maslo. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a nastriekame ho na spodné diely korpusov. Jahody očistíme, nakrájame na plátky a poukladáme ich na krém.
- 4
Na polevu preosejeme cukor. Pridáme horúcu vodu, citrónovú šťavu a sirup a vymiešame dohladka. Polevou potrieme vrchné časti korpusov. Keď poleva zatuhne, vrchné časti priklopíme na korpusy s krémom a jahodami.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu