Foto: agentsupka
Tento recept je veľmi jednoduchý a rýchly.
6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
30 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Ryžu premyjeme pod studenou tečúcou vodou. Necháme odkvapkať v sitku.
- 2
Do hrnca dáme zohriať 50 ml oleja. Odkvapkanú ryžu v hrnci s olejom opražíme.
- 3
Zalejeme vodou, pridáme soľ a vegetu ochutnáme, zakryjeme a necháme zovrieť.
- 4
Po zovretí dáme do vyhriatej rúry na 150 stupňov a varíme 30-35 minút. Po 30 minútach ryžu vyberieme, ochutnáme. V prípade, že je ryža tvrdá, vložíme ju späť do rúry.
- 5
Dúfam, že sa vám ryža podarila a prajem dobrú chuť ;)
Tiež ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Občas pridám aj ja do ryže cibuľu ale nie porazenú in menšiu cibuľku rozkrojenu do polovice na 4 časti
Ale ďakujem za typ určite niekedy vyskúšam
Aj táto je vždy výborná sypká a vždy sa podarí.
Krásne spomienky , občas dám aj ja cibulku a do stredu jeden klinček dá to ryži taký charakter a úžasnú vôňu.
My doma robíme iba túto guľatozrnu ryžu výhradne v rúre.
Je to recept mojej mami ktorá takto robí ryžu už dlhé roky