Jablkovo-tvarohový zákusok fotorecept
Foto: Olinecka
Ďalší zákusok pre milovníkov jablkových zákuskov.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
180 g |
|
180 g |
|
1 dcl |
|
1 dcl teplá, nie horúca |
|
1/2 bal. |
|
1 bal. |
|
Jablková plnka: | |
900 g nastrúhané |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
350 ml |
|
Tvarohová plnka: | |
500 g |
|
250 g |
|
z 1/2 citróna |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
Okrem toho: | |
300 g |
|
(na namáčanie piškót) |
|
(nemusí byť) |
|
(na vymastenie bokov plechu) |
|
Postup
-
1
Vajíčka, s kryštálovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do penista. Striedavo pridáme teplú vodu a olej. Múku preosejeme, primiešame prášok do pečiva a zľahka vmiešame po častiach do vaječnej peny. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút do zlatista.
-
2
Suroviny na jablkovú a tvarohovú plnku.
-
3
Jablková plnka: Jablká ošúpeme, nastrúhame na strúhadle a dáme na panvicu. Pridáme celú škoricu, cukor, dusíme asi minúty. V džúse rozhabarkujeme Zlatý klas a vlejeme k jablkám. Uvaríme do zhustnutia. Plnku necháme vychladnúť. Z upečeného korpusu odstránime papier na pečenie, boky upravíme a rozotrieme jablkovú plnku, uhladíme.
-
4
Tvarohová plnka: Mixérom alebo varechou vymiešame spolu mascarpone, tvaroh, práškový a vanilínový cukor a nastrúhanú citrónovú kôru.
-
5
Tvarohovú plnku rovnomerne rozotrieme na jablkovú plnku. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
6
Dlhé piškóty namáčame do jablkového džúsu plochou stranou nadol a ukladáme navrch zákuska, zľahka pritlačíme.
-
7
Zákusok pofŕkame čokoládovou polevou a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy.
Ďakujem za príjemný komentár som rada, že sa recept páči. Pozdravujem.
Tak to sa teším, že sa recept páči a podaril sa upiecť.