Citrónové rezy s pudingovo-tvarohovým krémom fotorecept
Tieto rezy som piekla pre radosť k meninám. Šťavnaté, svieža poleva dodáva poriadnu dávku citrónovej chute. Môžete upiecť a urobiť radosť na Zobraziť celý popisTieto rezy som piekla pre radosť k meninám. Šťavnaté, svieža poleva dodáva poriadnu dávku citrónovej chute. Môžete upiecť a urobiť radosť na sviatky, rodinné oslavy.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
8 ks |
|
250 g |
|
štipka |
|
5 PL |
|
5 PL teplá |
|
150 g |
|
150 |
|
Krém: | |
600 ml |
|
2 bal. (v prášku) |
|
5 PL |
|
500 g |
|
1 bal. |
|
1 ks (šťava a kôra) |
|
200 g čerstvé zmäknuté |
|
Citrónová poleva: | |
300 g |
|
4 PL (alebo pomarančový) |
|
1 PL |
|
5 PL horúca |
|
Na potretie korpusu: | |
|
|
Okrem toho: | |
|
|
(na namáčanie piškót) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Bielky vyšľaháme na 3. stupni mixéra so štipkou soli do penista. Postupne po lyžiciach pridávame cukor a na najvyššom stupni mixéra vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého po jednom zašľaháme žĺtky, striedavo olej a teplú vodu. Múku hladkú a polohrubú preosejeme a zmiešame spolu.
-
3
Múku varechou vmiešame do vaječného základu. Plech 25x35 cm, boky vymastíme maslom, vysypeme múkou. Spodnú časť vyložíme papierom na pečenie.
-
4
Rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25 minút.
-
5
Korpus po upečení necháme vychladnúť. Po vychladnutí boky uvoľníme z formy.
-
6
Suroviny na krém. V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok, zbytok mlieka s cukrom dáme variť, po zovretí vlejeme rozmiešaný pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Puding prelejeme do sklenenej misy, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť.
-
7
Tvaroh, vanilkový cukor, šťavu a kôru z citróna premiešame spolu. Po vychladnutí puding prešľaháme a pridávame po častiach zmäknuté maslo pokrájané na malé kúsky a rozmiešaný tvaroh.
-
8
Korpus preložíme na pracovnú dosku, prekrojíme pomôckou alebo dlhým nožom na dve rovnaké časti. Spodnú časť korpusu potrieme marhuľovým džemom a polovicou krému.
-
9
Na krém ukladáme piškóty, ktoré namáčame do sirupu (džúsu), u mňa sunqick. Rozotrieme zvyšok krému, uhladíme. Vrchnú časť korpusu potrieme marhuľovým džemom a preložíme natretou stranou na krém. Zľahka pritlačíme, zaťažíme a necháme stuhnúť v chladničke.
-
10
Citrónová poleva: Cukor práškový zmiešame so sirupom, olejom, horúcou vodou a vymiešame hladkú polevu. Polejeme po celom zákusku, dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí krájame horúcim zúbkovaným nožom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu