Vanilkové drobné pečivo
Vanilkové drobné pečivo

Vanilkové dukáty

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 17:30
Vanilkové dukáty
Foto: Kulinární studio MAFRA
30 ks
porcií
40 (+ odležanie) minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

Na cesto:
300 g
150 g
125 g
1 ks
2 ks
90 g
1/4 ČL
Na polevu:
300 g
1 PL
4 PL horúca
Na posypanie:
 sušená drvená




Postup

  1. 1

    Cesto: Vanilkové struky rozrežeme a vyškrabeme dreň. Maslo nakrájame na malé kúsky a necháme zmäknúť pri izbovej teplote. Potom ho vymiešame dopenista spolu s cukrom, vajcom a dreňou vyškrabanou z vanilkových strukov. Pridáme preosiatu múku s jedlou sódou a medom a dobre premiešame. Cesto necháme zabalené v potravinovej fólii odležať v chladničke asi hodinu.

  2. 2

    Odležané cesto rozdelíme na 30 dielov a z každého vytvarujeme guľôčku. Guľôčky cesta rozložíme na plechy vy stlané papierom na pečenie a dlaňou mierne roztlačíme. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 15 minút. Po upečení zložíme z plechu aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Poleva: Z preosiateho cukru, citrónovej šťavy a horúcej vody vymiešame hladkú, lesklú polevu. Povrch keksíkov namáčame do polevy. Skôr ako zaschne, posypeme povrch sušenou mletou vanilkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia