Vanilkové dukáty
mesačník Varecha, 13. decembra 2024

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 300 g |
|
| 150 g |
|
| 125 g |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| 90 g |
|
| 1/4 ČL |
|
| Na polevu: | |
| 300 g |
|
| 1 PL |
|
| 4 PL horúca |
|
| Na posypanie: | |
| sušená drvená |
|
Postup
-
1
Cesto: Vanilkové struky rozrežeme a vyškrabeme dreň. Maslo nakrájame na malé kúsky a necháme zmäknúť pri izbovej teplote. Potom ho vymiešame dopenista spolu s cukrom, vajcom a dreňou vyškrabanou z vanilkových strukov. Pridáme preosiatu múku s jedlou sódou a medom a dobre premiešame. Cesto necháme zabalené v potravinovej fólii odležať v chladničke asi hodinu.
- 2
Odležané cesto rozdelíme na 30 dielov a z každého vytvarujeme guľôčku. Guľôčky cesta rozložíme na plechy vy stlané papierom na pečenie a dlaňou mierne roztlačíme. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 15 minút. Po upečení zložíme z plechu aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
- 3
Poleva: Z preosiateho cukru, citrónovej šťavy a horúcej vody vymiešame hladkú, lesklú polevu. Povrch keksíkov namáčame do polevy. Skôr ako zaschne, posypeme povrch sušenou mletou vanilkou.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu