Vaječný likér
Vaječný likér

Domáci vaječný likér

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 10. apríla 2022
Domáci vaječný likér
Foto: Shutterstock

Vaječný likér, to je pochúťka. Výborne sa hodí na sviatočné dni a je výnimočnou ingredienciou aj na pečenie.

1 liter
porcia
20 minút
príprava

Suroviny

5 ks
2 bal.
800 g
2 PL horúca
500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žltky, vanilkový cukor a kondenzované mlieko šľaháme na vysokých otáčkach aj 15 minút. Musí vzniknúť hustá vaječná pena.

  2. 2

    Pridáme horúcu vodu a šľaháme ešte asi 2 minúty.

  3. 3

    Nakoniec pridáme rum a šľaháme ešte minútu.

  4. 4

    Likér prelejeme do fliaš a pevne uzavrieme. Skladujeme v chladničke, spotrebujeme do 3 dní.

Diskusia k receptu

evanaaa
@adjunkt , aké celé, veď v postupe sú len žĺtky.....ale mali to dať aj do surovín.....

Zaujímavé video z archívu TV Varecha