Domáci vaječný likér
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 10. apríla 2022
mesačník Varecha, 10. apríla 2022

Foto: Shutterstock
Vaječný likér, to je pochúťka. Výborne sa hodí na sviatočné dni a je výnimočnou ingredienciou aj na pečenie.
1 liter
porcia
porcia
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Žltky, vanilkový cukor a kondenzované mlieko šľaháme na vysokých otáčkach aj 15 minút. Musí vzniknúť hustá vaječná pena.
- 2
Pridáme horúcu vodu a šľaháme ešte asi 2 minúty.
- 3
Nakoniec pridáme rum a šľaháme ešte minútu.
- 4
Likér prelejeme do fliaš a pevne uzavrieme. Skladujeme v chladničke, spotrebujeme do 3 dní.
Tiež vaječný likér:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
@evanaaa
Do likéru idú len žĺtky, opravili sme to v surovinách. Ďakujeme za upozornenie.