Mramorovaná bábovka s kúskami čokolády

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 6. septembra 2023

Klasická bábovka vylepšená do mramorovanej podoby s chuťou obohatenou o kúsky horkej čokolády.

12
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
4 kus
250 g
100 ml
100 ml horúca
1 PL
1 bal.
50 g (65 % kakaa)
Na vysypanie formy:
trochu
Na vymastenie formy:
trochu




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame preosiatu múku a kypriaci prášok. Čokoládu nasekáme na drobné kúsky. Práškový cukor preosejeme.

  2. 2

    Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky odložíme do chladničky, neskôr ich vyšľaháme so štipkou soli.

  3. 3

    Žĺtky dáme do misy šľahača, pridáme cukor a za postupného pridávania oleja a horúcej vody vyšľaháme.

  4. 4

    Do vyšľahanej zmesi ručne po lyžiciach zľahka zamiešame múku a sneh vyšľahaný z bielkov.

  5. 5

    Cesto rozdelíme na dve časti, do jednej zamiešame preosiate kakao.

  6. 6

    Do pripravenej formy nalievame striedavo bledé a kakaové cesto a jednotlivé farebné vrstvy zakaždým posypeme na kúsky nasekanou čokoládou. Keď cesto minieme, vložíme do cesta takmer až po dno formy špajdľu a od stredu k okraju po celom obvode vytvoríme v ceste vlnovkovitý vzor.

  7. 7

    Nakoniec vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 30 minút.

  8. 8

    Upečenú bábovku položíme vo forme na cca 8-10 minút na mriežku, potom vyklopíme a necháme vychladnúť. Môžeme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia