Mramorovaná bábovka s kúskami čokolády
Foto: kucharocka123
Klasická bábovka vylepšená do mramorovanej podoby s chuťou obohatenou o kúsky horkej čokolády.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
4 kus |
|
250 g |
|
100 ml |
|
100 ml horúca |
|
1 PL |
|
1 bal. |
|
50 g (65 % kakaa) |
|
Na vysypanie formy: | |
trochu |
|
Na vymastenie formy: | |
trochu |
|
Postup
-
1
V miske zmiešame preosiatu múku a kypriaci prášok. Čokoládu nasekáme na drobné kúsky. Práškový cukor preosejeme.
- 2
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky odložíme do chladničky, neskôr ich vyšľaháme so štipkou soli.
- 3
Žĺtky dáme do misy šľahača, pridáme cukor a za postupného pridávania oleja a horúcej vody vyšľaháme.
- 4
Do vyšľahanej zmesi ručne po lyžiciach zľahka zamiešame múku a sneh vyšľahaný z bielkov.
- 5
Cesto rozdelíme na dve časti, do jednej zamiešame preosiate kakao.
- 6
Do pripravenej formy nalievame striedavo bledé a kakaové cesto a jednotlivé farebné vrstvy zakaždým posypeme na kúsky nasekanou čokoládou. Keď cesto minieme, vložíme do cesta takmer až po dno formy špajdľu a od stredu k okraju po celom obvode vytvoríme v ceste vlnovkovitý vzor.
- 7
Nakoniec vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 30 minút.
- 8
Upečenú bábovku položíme vo forme na cca 8-10 minút na mriežku, potom vyklopíme a necháme vychladnúť. Môžeme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za pochvalu.
Ďakujem, bábovka je klasika, ktorá nikdy neomrzí.