Dusené hovädzie mäso
Dusené hovädzie mäso

Perkelt k fazuľkovému prívarku fotorecept

sracz - fotkasracz, 5. augusta 2025
Perkelt k fazuľkovému prívarku (fotorecept)
Foto: sracz

Variant môjho perkeltu z hovädzieho mäsa z krku s párkami, doplnený vždy dostupnou zeleninou. Samozrejme, perkelt je vhodný ako spoločník ku bársakej prílohe, Zobraziť celý popisVariant môjho perkeltu z hovädzieho mäsa z krku s párkami, doplnený vždy dostupnou zeleninou. Samozrejme, perkelt je vhodný ako spoločník ku bársakej prílohe, alebo iba tak na „sucho“ s domácim chlebíkom či pečivom. Ak ho rozložíte na rozrezanú žemľu, pokropíte majonézou, alebo tatárskou omáčkou, priložíte krúžok červenej cibule, koliesko paradajky a list ľadového šalátu, bude to sendvič jedna báseň!

4-6
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 PL (rastlinný)
250 g
650 g
300 g (zelená a červená)
2 ks
podľa chuti
podľa chuti
1 PL
2 KL
1 PL (pikantný krém)
3 ks (Roma)
4 strúčiky
2 ks hrubšie
500-600 ml horúca
6-7 ks



Postup

  1. 1

    Vstupný pohľad na bešamelový dvojkový základ (olej, maslo, hladká múka) pre doladenie prívarku z mladej zelenej fazuľky.

    Perkelt k fazuľkovému prívarku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji som spenil pokrájanú cibuľu, pridal kúsky hovädzieho mäsa a nechal ho „zatiahnuť“ do biela,

    Perkelt k fazuľkovému prívarku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vložil pokrájanú čerstvú červenú i zelenú hrubostennú papriku a stonky zeleru pokrájaného na „C-čka“.

    Perkelt k fazuľkovému prívarku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po premiešaní 5-7 minút podusil a posypal soľou a koreninami (čerstvo mleté čierne korenie, gulášové korenie, mletá sladká paprika, krém Harissa pikantný),

    Perkelt k fazuľkovému prívarku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    premiešal a vložil pokrájané paradajky a pretlačené strúčiky cesnaku.

    Perkelt k fazuľkovému prívarku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz, po zmiešaní, som základ asi 30 minút podusil, vložil pokrájané párky a opäť 30 minút podusil.

    Perkelt k fazuľkovému prívarku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom zalial horúcou vodou a pridal pokrájaný zväzok mladej cibuľky aj s jej zelenými „pierkami“ a

    Perkelt k fazuľkovému prívarku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    dovaril, než bolo mäso mäkké.

    Perkelt k fazuľkovému prívarku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Medzitým som dovaril aj prívarok zo zelenej fazuľky, nadstavený bešamelovou omáčkou.

    Perkelt k fazuľkovému prívarku (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Obidve hotové „diela“ som skompletizoval a podával ako chutný obed.

    Perkelt k fazuľkovému prívarku (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu