Perkelt k fazuľkovému prívarku fotorecept
Variant môjho perkeltu z hovädzieho mäsa z krku s párkami, doplnený vždy dostupnou zeleninou. Samozrejme, perkelt je vhodný ako spoločník ku bársakej prílohe, Zobraziť celý popisVariant môjho perkeltu z hovädzieho mäsa z krku s párkami, doplnený vždy dostupnou zeleninou. Samozrejme, perkelt je vhodný ako spoločník ku bársakej prílohe, alebo iba tak na „sucho“ s domácim chlebíkom či pečivom. Ak ho rozložíte na rozrezanú žemľu, pokropíte majonézou, alebo tatárskou omáčkou, priložíte krúžok červenej cibule, koliesko paradajky a list ľadového šalátu, bude to sendvič jedna báseň!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 PL (rastlinný) |
|
250 g |
|
650 g |
|
300 g (zelená a červená) |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
2 KL |
|
1 PL (pikantný krém) |
|
3 ks (Roma) |
|
4 strúčiky |
|
2 ks hrubšie |
|
500-600 ml horúca |
|
6-7 ks |
|
Postup
-
1
Vstupný pohľad na bešamelový dvojkový základ (olej, maslo, hladká múka) pre doladenie prívarku z mladej zelenej fazuľky.
-
2
Na oleji som spenil pokrájanú cibuľu, pridal kúsky hovädzieho mäsa a nechal ho „zatiahnuť“ do biela,
-
3
vložil pokrájanú čerstvú červenú i zelenú hrubostennú papriku a stonky zeleru pokrájaného na „C-čka“.
-
4
Po premiešaní 5-7 minút podusil a posypal soľou a koreninami (čerstvo mleté čierne korenie, gulášové korenie, mletá sladká paprika, krém Harissa pikantný),
-
5
premiešal a vložil pokrájané paradajky a pretlačené strúčiky cesnaku.
-
6
Teraz, po zmiešaní, som základ asi 30 minút podusil, vložil pokrájané párky a opäť 30 minút podusil.
-
7
Potom zalial horúcou vodou a pridal pokrájaný zväzok mladej cibuľky aj s jej zelenými „pierkami“ a
-
8
dovaril, než bolo mäso mäkké.
-
9
Medzitým som dovaril aj prívarok zo zelenej fazuľky, nadstavený bešamelovou omáčkou.
-
10
Obidve hotové „diela“ som skompletizoval a podával ako chutný obed.
Diskusia k receptu