Foto: eruska25
Koláč s takýmto názvom určite patrí na Varechu. Viem, nie je to žiadna novinka, ale možno ho každý nepozná a zíde sa niekomu. Zobraziť celý popisKoláč s takýmto názvom určite patrí na Varechu. Viem, nie je to žiadna novinka, ale možno ho každý nepozná a zíde sa niekomu. Je veľmi dobrý, plný kakaa a jednoduchý na prípravu.
príprava
na 180 °C
Suroviny
350 g |
|
1 bal. |
|
150 g |
|
120 g |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
150 ml |
|
1 štipka |
|
Plnka: | |
180 g |
|
4 PL |
|
3 PL horúca |
|
250 g |
|
40 g |
|
Postup
-
1
K preosiatej múke s kypriacim práškom pridáme cukor, soľ, rozpustené maslo, vajcia, olej a mlieko. Všetko spolu v miske zmiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút pri 180 °C.
- 2
Prečo varechový? Po upečení totiž rúčkou varechy urobíme po celej ploche jamky.
- 3
Počas pečenia pripravíme plnku: V miske rozpustíme maslo, pridáme rum, vodu a cukor s kakaom. Miešame na hladkú hmotu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Rovnomerne nalejeme na upečené cesto a tým naplníme všetky jamky.
- 4
Asi som urobila veľa jamiek a mala som málo plnky, nevyšlo mi na vrch. Tak som ešte rozpustila jednu várovú čokoládu s trochou masla v mikrovlnke a poliala celý koláč.
- 5
Koláč vyzerá zaujímavo, plnka je zvislo.
Tiež kakaový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ahoj, vyskúšaj, u nás má veľký úspech.